Domácí zmrzlina pro diabetiky zdravě: Místo průmyslových konzervantů vsaďte na poctivost a kvalitu surovin

Lidé s  či obezitou, jakož i zastánci zdravé výživy občas zvažují, kde si pochutnat na dobré zmrzlině, a přitom se vyhnout přemíře cukru a nevhodných tuků. Existuje řada kvalitních zmrzlinových manufaktur, kde je tato položka součástí běžné nabídky, ale ne každý má tu možnost zajít si do luxusní cukrárny. Řešením je vyrobit si zdravou poctivou zmrzlinu doma. Poradíme vám, jak na to během jednoho odpoledne.

Většina průmyslově vyráběných zmrzlin dnes obsahuje nejen spoustu cukru a zdraví škodlivých tuků, ale i umělá barviva, dochucovadla, emulgátory a konzervanty . Ojedinělé bohužel není ani používání prefabrikovaných zmrzlinových past, což ušetří zmrzlinářům spoustu času, ale...

 

Klíčová slova: