Vsaďte na rajčata. Dodají tělu hydrataci a obsahují lykopen a vitamín C, dva spojence diabetiků

Zakousnout se do čerstvě utrženého, voňavého rajčete v sezóně je prostě lahoda. Kromě toho, že je oblíbenou potravinou, skýtá mnoho zdravotních výhod také pro ty, kteří se léčí s cukrovkou. Mimo jiné podpoří zachování energetických rezerv organismu.

Jako součást středomořské stravy je rajče ideálním pomocníkem při snaze o dobrou hydrataci organismu a opravdovou vitamínovou bombou. Jeho využití sahá přes okna kuchyní až po farmaceutické a kosmetické laboratoře.  

Rajčata pomohou zachovat vyrovnanou glykemickou hladinu  

Červené letní ovoce , které se mnohými nesprávně řadí do zeleniny, je jako dělané pro diabetiky. Rajčata totiž obsahují plno prospěšných vitamínů a minerálů pro podporu zachování funkcí vašeho organismu. Představují nízkou glykemickou zátěž , dodávají potřebnou hydrataci v horkých dnech . Jsou rovněž výborným zdrojem vlákniny, která je pro ty...

 

Klíčová slova: