Jaroslav Holík (70) rok po amputaci nohy: Už zase chodí!

04.02.2014 16:57

 Nezničitelný! Na ledě býval Jaroslav Holík tvrdým a zarputilým bojovníkem. A takovým zůstal i teď, kdy se rve s nemocemi a osudem. Loni přišel před Vánocemi kvůli gangréně o levou nohu. A včera si došel pro pamětní odznak letošních jubilantů Dukly po »svých«! Samozřejmě, vypomáhal si berlemi, ale na to, že loni přemýšlel, jestli má vůbec cenu žít, je to parádní úspěch.  

"Mám tři týdny protézu od pana Smutného z Brna. Hrozně mě řeže. Asi jsem to s chůzí přehnal," syčel bolestí legendární hokejista. "Musím opatrně, po chvilkách," uvědomoval si, že to potrvá ještě pár měsíců, než bude moct protézu běžně nosit. "Ale když jsem ji poprvé vyzkoušel, byl jsem nadšený," jiskřilo mu v očích. Musel dlouho čekat, než se mu rána zacelí. Užívá kortikoidy a má jemnou kůži. Každá odřenina může znamenat komplikaci. "A já mám těch nemocí víc, třeba trombózu. Lepší už to nebude," usmál se tvrďák, kterému nohu amputovali loni 12. prosince.

"Bylo to na poslední chvíli. Můžu být rád, že jsem vůbec naživu," upozorňuje muž, jenž vždy platil za drsného chlapíka. Chce ještě dlouho vídat své vnuky Davida a Adama hrát hokej, kritizovat je. A proto bojuje. I když v létě Aha! přiznal, že přemýšlel o smrti. "Kolikrát si tak v noci, když nemohu spát, říkám, jestli má pro mě cenu ještě žít," prozradil v srpnu...

URL| http://www.ahaonline.cz/clanek/81147/jaroslav-holik-70-rok-po-amputaci-n...

Klíčová slova: