Čas, energie, peníze nebo projekty. I tak se pomáhá

04.02.2014 16:57

Seniorům, lidem bez domova, zdravotně postiženým, dětem. Lidé v kraji pomáhají. Nejen penězi, ale i nezištnou pomocí. A pomáhající stále rozšiřují paletu dobročinných projektů.  

Peníze i ruku k dílu. Pomoc těm, kteří ji potřebují, je stále aktuální. Nezapomínají na ni jednotlivci a ani firmy v kraji.
Například krajské město Olomouc se snaží pomáhat lidem v důchodovém věku. A nejen to. "Do budoucna bychom se rádi věnovali podpoře z rozpočtu města organizacím, které působí v sociálním a zdravotnickém sektoru. Chceme spolupracovat i s projekty Bezbariérová Olomouc a Prevence kriminality," uvedl vedoucí oddělení sociálních služeb olomouckého magistrátu Zdislav Doleček.
Čas a energii věnují sociálně znevýhodněným skupinám v Olomouci členové občanského sdružení Dobré místo pro život. "Věnujeme se všem – od dětí v kojeneckém ústavu přes vozíčkáře až po lidi s Alzheimerovou chorobou," říká předsedkyně sdružení Věra Novotná.
Na potřebné ovšem myslí i podnikatelé či nadnárodní společnosti. Některé společnosti zaměstnávají v chráněných dílnách desítky zdravotně postižených, jiné věnují nemalé dary třeba vybraným univerzitním fakultám. "Teď před Vánocemi vnímám, že charitativních akcí je více, a je to dobře. Předvánoční čas je vhodná doba na to, udělat něco pro ty, kteří to potřebují," uvedl Radek Čapka, ředitel Gymnázia Čajkovského v Olomouci. Také on sám se snaží přispívat na dobročinné účely, stejně jako většina z nás.

Foto: Opuštěné děti I takhle vypadá pomoc – Dagmar Kaločová zve opuštěné děti na bowling, starším pomáhá i se zapojením do běžného života.
Foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Mutace - Mladá fronta DNES - Olomoucký kraj

Klíčová slova: