V Čenkovicích a Hlinsku budou jezdit vozíčkáři na lyžích

04.02.2014 17:04

HLINSKO, ČENKOVICE Především vozíčkáři si budou moci o víkendu vyzkoušet hned ve dvou skiareálech v kraji, jak se jezdí na speciálně upravených lyžích, na monoski. V sobotu se bude od devíti do patnácti hodin jezdit v Hlinsku, o den později ve stejnou dobu také v Čenkovicích.
   

"Akce je určena nejen pro osoby se zdravotním postižením a rodiny s postiženými dětmi, jízdu na monoski si mohou vyzkoušet i zdraví lidé," uvedl hlavní organizátor Martin Kučera z olomouckého Centra aplikovaných pohybových aktivit.  

Po oba dny podle něj bude k dispozici osm monoski a osm instruktorů. Své umění předvede také mistryně České republiky v jízdě na monoski Lenka Kuncová.  
"Podpořili jsme tuhle akci, aby si zdravá populace uvědomila, že i zdravotně postižení dokážou sportovat a užít si přitom spoustu legrace," uvedl jednatel hlineckého Ski klubu Robert Vokáč.
"Když jsem podobné aktivity viděl v Německu nebo Rakousku, byl jsem velmi mile překvapen, že jsem se nepotkal se zachmuřenými tvářemi, ale spoustou srandy a úsměvů," zdůvodnil zapojení nejjižněji položeného areálu v kraji.
Hlinsko a Čenkovice jsou dva ze čtyř areálů v celé zemi, kde se tato akce uskuteční. V březnu bude lyžování na monoski pokračovat v moravských areálech ve Velkých Karlovicích a Hlubočkách.

Mutace - Mladá fronta DNES - pardubický kraj

Klíčová slova: