Péči o seniory na Berounsku zkvalitní nový sociální vůz

04.02.2014 17:04

Beroun – Senioři po mozkové mrtvici a další zdravotně postižení. I to jsou klienti, za kterými se denně vydávají pečovatelky berounské prospěšné společnosti Senior Care. Od pondělí se jejich cesta za potřebnými výrazně zjednodušila, získaly totiž nový sociální vůz. Předali jim ho zástupci společnosti Kompakt, která našemu regionu poskytla v předchozích letech již několik sociálních automobilů. Pečovatelka Jaroslava Závorková vyjela s novým vozem Renault Kangoo za klientkou už několik hodin po předání. "Jedná se o ležící paní z nedalekého Tetína. Postaráme se o její hygienu a dámejí najíst," popsala první výjezd pečovatelka.

Pečovatelská služba prodlužuje pobyt seniorů v jejich přirozeném domácím prostředí, a tím oddaluje jejich umístění do ústavní péče. Podle ředitelky Senior Care Vladislavy Karešové je velmi důležité, aby se pečovatelky mohly dostat za klienty co nejdříve. Zároveň poděkovala všem sponzorům, díky kterým berounská obecně prospěšná společnost nový vůz získala. Mezi těmi, kdo přispěli, je například Mikroregion Hudlicko. 
Za starosty všech dvanácti obcí mikroregionu se na slavnostní předání vozu dostavila starostka Nižboru Kateřina Zusková. "Když nám to naše omezené finanční prostředky dovolí, snažíme se pomoci právě i pečovatelské službě," sdělila Kateřina Zusková.
Mezi dalšími, kteří vůz podpořili, je dopravce Probo Bus. "Je to ve prospěch mnoha lidí. Když se podíváme na naši věkovou strukturu, tak se všichni zaměstnanci blížíme věku, kdy budeme potřebovat pomoc," s úsměvem odlehčil vážné téma ředitel společnosti Zdeněk Abraham. ...3

---

"S klienty trénujeme paměť i pohyb. Největší odměnou je, když ležící lidé vstanou." Vladislava Karešová, Senior Care Beroun

Klíčová slova: