Na veletrhu Opta bude stánek TyfloCentra

04.02.2014 17:15

Novinky oborů oční optiky, optometrie a oftalmologie nabízí ode dneška do neděle veletrh oční optiky Opta 2013 na brněnském výstavišti. Svým rozsahem a kvalitou je nejvýznamnější oborovou prezentací v regionu střední Evropy.  

Svůj stánek má na veletrhu rovněž obecně prospěšná společnost TyfloCentrum Brno, která slouží lidem s nejtěžším zrakovým postižením.  
"Navazujeme na práci těch, kteří korigují zrak, tedy na oční lékaře a optiky. Nastupujeme tam, kde už korekce není účinná, pomáháme lidem s těžkým zrakovým handicapem udržet svůj život v co nejvyšší kvalitě," řekla Právu mluvčí TyfloCentra Irena Kocí. Právě v době veletrhu Opta začínají navazovat spolupráci s očními lékaři a optiky i optometristy.
Plánují společné setkání v sídle TyfloCentra v Brně-Králově Poli, zážitkovou formou přiblíží práci svou i kolegů z příbuzné organizace Tyfloservis.
"Oslovení optikové naši nabídku vítají, vzájemná spolupráce by nám snad pomohla i finančně," domnívá se Kocí.
Na veletrhu připomíná nezisková organizace TyfloCentrum i zásadní problém – havarijní stav svého sídla v Chaloupkově ulici. Nese jméno básníka Josefa Chaloupky, jenž ve dvacátých letech věnoval svůj dům nevidomým.

Mutace - Právo - jižní Morava - Vysočina

Klíčová slova: