www.bezbarierova6.cz usnadní lidem cestu

04.02.2014 17:15

Praha 6 spouští nové webové stránky bezbariérová Šestka. Ty přinášejí užitečné informace o míře přístupnosti ví ce než stovky vybraných objektů na úze mí Prahy 6. Národní rada osob se zdravotním postižením potvrzuje, že Praha 6 je v této oblasti průkopníkem.  

"Podobnou službu žádná jiná pražská městská část zatím nemá. Praktický průvodce obsahuje úřady, školy, zdravotnické instituce, ordinace lékařů, pošty, ob chody, banky, divadla a památky. Popisuje hned 115 objektů," říká Petr Ayeboua, radní pro sociální oblast.  
Stránky bezbarierova6.cz budou také součástí nového webu městské části - www.praha6.cz. Ten prochází kompletní "rekonstrukcí". Současná po doba portálu byla spuštěna v září 2005 a od roku 1998 se jedná už o čtvrtou grafickou podobu. "Připravujeme kompletní revizi struktury a rozsahu poskytovaných informací," říká tiskový mluvčí radnice Adam Halmoši.
Bezbarierova6.cz pomáhá lidem s těž kým tělesným postižením, ale i těm, kteří mohou mít pohyblivost sníženu krátkodobě, rodičům s malými dětmi nebo seniorům naplánovat bezbariérovou trasu nebo přístupnost objektů ještě před tím, než vyrazí do terénu.
Web MČ Praha 6 "Šestka bez bariér" naplňuje přesně to, na co dlouhodobě Národní rada osob se zdravotním postižením ČR upozorňuje. Často chybí detailní informace o přístupnosti veřejných objektů či dopravy bez bariér.

Stránky budou i pro nevidomé

"Oceňuji, že webové stránky jsou přehledné, intuitivní, ikonky jsou na první pohled srozumitelné. Věřím, že Praha 6 na stránkách bude dále pracovat tak, aby je přizpůsobila návštěvníkům se zrakovým postižením," řekl předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krá sa.
"Do budoucna chceme, aby stránky byly preciznější a aby si jejich prostřednictvím lidé rychle a jednoduše naplánovali trasu do nejmenších detailů," slibuje radní Ayeboua.
Kromě stránek je k dispozici i tištěná brožura "Šestka bez bariér", kterou je možné dostat v tištěné podobě na informačních centrech MČ Praha 6 a kdokoliv si ho může také stáhnout z těchto internetových stránek v PDF dokumentu.
Novou internetovou službu Praha 6 hlásí i do soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby města a obcí Zlatý erb 2013, kde pravidelně v minulosti bodovala.

Klíčová slova: