Šikovná pomůcka pro diabetiky - Timesulin, dorazila do ČR

04.02.2014 17:31

Praha 28. února (PROTEXT) - Timesulin je výměnný uzávěr pro inzulínové pero, který má zabudovaný časovač a slouží diabetikům jako pomůcka ke zjištění doby od poslední aplikace dávky inzulínu. Lze jej použít se všemi typy jednorázových předplněných inzulínových per - SoloStar, FlexPen a KwikPen. Jedinečná pomůcka určená pro diabetiky, která ulehčí jejich léčbu, vzešla z podnětů a nápadů samotných diabetiků. Timesulin i přes svojí jednoduchost zásadním způsobem usnadní diabetikům kontrolu při aplikacích inzulínu.  

Timesulin ukazuje dobu od poslední aplikace inzulínu a tím napomáhá předcházet dvojitým dávkám nebo naopak upozorní na vynechanou aplikaci inzulinu. Zbavuje tak pacienty stresu z nejistoty, způsobené nutností častých pravidelných aplikací inzulínu. Dle celosvětového průzkumu GAPP společnosti Novo Nordisk vynechá každý třetí diabetik v průměru třikrát měsíčně dávku nebo si přesně nepamatuje čas posledního užití inzulínu. 77% diabetologů navíc uvedlo, že dle jejich odhadu se ve skutečnosti jedná až o 6 dávek měsíčně.  

Otcem Timesulinu je John Sjölund, který má sám diabetes 1.typu od svých tří let. A jak říká, za tu dobu ho cukrovka nikdy neomezila v ničem než v přejídání se sladkostmi, nicméně tato nemoc vyžaduje velkou mentální sílu; "Člověk neustále kontroluje stav svého těla a říká si, zda ten či onen pocit je způsoben hladinou glukózy. K tomu je třeba přičíst fakt, že diabetik na inzulínu si ročně aplikuje vice než 1.500 dávek inzulínu, že tato aplikace nebolí a že nás obvykle nijak nestresují a brzy se dostáváme do situací podobných k "Vypnul jsem kávovar?” nebo "Zamknul jsem auto?”. Problémem u nechtěné dvojité dávky inzulinu a následného prudkého poklesu glukózy v krvi, jsou velmi drsné, někdy dokonce smrtelné následky. Chyběla mi možnost jasného ověření podání či nepodání dávky dokud nebylo příliš pozdě - a tehdy jsem si řekl dost a dal jsem se do hledání týmu inženýrů, který měl za úkol najít elegantní a jednoduchý způsob jak usnadnit život s diabetem mně a dalším 366 milionům lidí, kteří s touto nemocí žijí po celém světě." Projekt Timesulinu spustil před pouhými 18 měsíci a dnes je tato pomůcka diabetiků dostupná ve vice než 40 zemích světa. Firmu Patients Pending Ltd. řídí z Londýna a Stockholmu, samotná výroba probíhá v Německu.

Hlavní filozofií Timesulinu je jeho funkčnost, jednoduchost a elegance. Jednoduše se nasadí na inzulínové pero místo původní krytky a funguje. Stopky na Timesulinu začnou počítat čas. K vynulování času na Timesulinu dojde při sundání krytky na dobu delší než 8 vteřin. Tato doba je dostatečně dlouhá, chce-li si diabetik například zkontrolovat množství inzulínu v inzulínovém peru.

Výhradním distributorem Timesulinu pro ČR je firma MEDISTA spol.s r. o.

Kontakt pro media:

Ing. Rostislasv Marek

produktový specialista

MEDISTA spol.s r. o.

Dělnická 12

170 00 PRaha 7

Tel.: +420 241 444 525

E-mail: rostislav.marek@medista.cz

Web: http://www.timesulin.cz

http://www.glucocard.cz/timesulin/

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Upozorňujeme odběratele, že materiály označené značkou PROTEXT nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.

PROTEXT
Cas| 11:41

Klíčová slova: