Sokolovská nemocnice je v novém

04.02.2014 17:31

 Nové prostory lůžkového oddělení rehabilitace, modernizovaná ambulance ORL a dvanáct nových výtahů. To vše od nynějška nabízí svým pacientům a návštěvníkům Nemocnice Sokolov.   

Uvedly to webové stránky karlovarského hejtmanství s tím, že renovace prostor ve 3. patře pavilonu E sokolovské nemocnice měla za cíl připravit prostory pro lůžkové rehabilitační oddělení, které je podmínkou pro fungování iktového centra v tomto zdravotnickém zařízení. 

Oddělení poskytuje časnou rehabilitační péči klientům iktového centra, jež přijímá pacienty s cévními mozkovými příhodami a zčásti klienty po ortopedických operacích a úrazech. Úpravy stály okolo 8 milionů korun a zafinancoval je jeden z partnerů nemocnice, společnost Sokolovská uhelná. Na vybavení přispělo město Sokolov částkou 800 tisíc korun. Modernizací prošlo také ambulantní pracoviště ORL, které pacientům z regionu i mimo něj nabízí kromě širokého spektra výkonů také příjemné prostředí.

Pacienti i další návštěvníci nemocnice jistě ocení nové výtahy. Jejich pořízení přišlo na 17, 5 milionu, které uhradil Karlovarský kraj. "Kraj má naplánované další investice do sokolovské nemocnice, pracuje se na rekonstrukci prostor pro nové iktové centrum, financovat budeme stavební úpravy rehabilitace, lůžkového očního oddělení nebo oddělení dlouhodobě nemocných. Řešíme také současnou situaci týkající se financování nemocnic ze strany zdravotních pojišťoven, na 18. března jsem pozval do regionu ministra zdravotnictví Leoše Hegera i představitele pojišťoven," uvedl hejtman Josef Novotný. Nižší úhrady od zdravotních pojišťoven v letošním roce znamenají pro sokolovskou nemocnici propad v příjmech až o 4 miliony korun měsíčně. "Situaci jsme schopni krátkodobě zvládnout bez zásadních dopadů směrem ke kvalitě a dostupnosti zdravotní péče. Ale pokud by nešlo o krátkodobý stav, museli bychom například sáhnout k reorganizacím oddělení," vysvětlil jednatel NEMOS Sokolov David Soukup.

Nemocnice může počítat i s dalšími investicemi Sokolovské uhelné, která by měla letos začít v nemocnici stavět parkovací dům. Vedení nemocnice má v plánu další rozvoj zařízení, tedy dotáhnout do konce získání akreditace, jež by měla být pro klienty signálem, že nemocnice poskytuje kvalitní a bezpečnou péči. Nemocnice by také chtěla zřídit pracoviště mikrobiologie či vrátit zpět lékárnu, dodal web karlovarského hejtmanství.

(vma, foto: Karlovarský kraj)

Více zpráv z regionu najdete na Karlovarskenovinky.cz

URL| http://www.karlovarskenovinky.cz/zpravy/z-regionu/sokolovska-nemocnice-j...

Klíčová slova: