Problém s parkováním vozíčkářů

04.02.2014 17:31

Před časem soukromý vlastník zpoplatnil parkování před havířovskou nemocnicí. Lidé, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík, ale nedosáhnou k místu, kde se do automatu vhazují peníze. Jedna žena se stala na parkovišti vězněm na desítky minut.  

Tohle je paní Renata z Albrechtic, která je na invalidním vozíku. Když chtěla navštívit havířovskou nemocnici, byla překvapena závorou a systémem zpoplatnění parkoviště. 

Vozíčkáři, kteří potřebují navštívit zdravotnické potřeby, musí najet na toto parkoviště. Jelikož jedině zde je bezbariérový přístup.

Největší problém nastal, když chtěla žena zaplatit a z parkoviště odjet. Pro paní Renátu bylo nemožné dosáhnout k místu, kde se do automatu vhazují peníze.

Renata Schilbergerová, tělesně postižená žena: "Po vystoupení z auta jsem skončila u obrubníku a čekala jsem na někoho, kdo pojede za mnou, který jel po dlouhé době, aby mi obsloužil ten panel, aby za mě zaplatil a já mohla odjet. V žádné nemocnici neplatí vozíčkáři."

Parkoviště zpoplatnil soukromý majitel a nemocnice přesto, že také vlastní část parkoviště, s tímto problémem nic udělat nemůže.

Radek Filipczyk, technický náměstek NsP Havířov: "Nemocnice může sdělit toto stanovisko stěžujícího panu provozovateli, nicméně hlavní řešení spočívá na něm."

Provozovatel nám sdělil, že lidé s postižením si mohou na informacích v nemocnici vyzvednout žádost o kartu ZTP, která bude sloužit k bezplatnému průjezdu závorou, bez obsluhy automatu. Nicméně žádosti vlastník parkoviště posuzuje individuálně. Paní Renata už má kartu zajištěnou.

URL| http://www.infoportaly.cz/karvinsko/havirov/13427-problem-s-parkovanim-v...

Klíčová slova: