V devátém ročníku literární soutěže dominovali vozíčkáři

20.03.2013 22:33

Součástí konference INSPO 2013, kterou uspořádalo BMI sdružení v sobotu 16. března v Kongresovém centru Praha, bylo i vyhlášení 9. ročníku literární soutěže Internet a můj handicap. Zatímco v posledních třech ročnících zvítězili nevidomí autoři, tentokrát dominovali vozíčkáři, když obsadili hned tři první místa. Vítězem se stal Michael Vidura před Ivanem Jerglem a Ladislavou Pořízkovou.

Nejen oni, ale i další z celkem 44 soutěžících ve svých příspěvcích přesvědčivě dokumentovali, jak velký význam mají pro lidi se zdravotním postižením internet a také telefon. S jejich pomocí se jim daří lépe vyrovnávat s jakýmkoli zdravotním handicapem. Spisovatelka Ivona Březinová, která byla členkou hodnotitelské poroty, vypíchla ještě další moment, když citovala z jedné soutěžní práce:

"Na internetu se pohybuji, kam chci, jako každý, což je skvělé. Nepoužívám žádné speciální pomůcky, a to je krásné, neboť ve virtuálním životě nemám žádné překážky. Na internetu jsou si lidé rovni, nedělají se rozdíly, tak by to nemělo být jen na internetu, ale i v životě. Na internetu jsem svobodný a můžu se cítit jako zdravý člověk."

Na účastníky devátého ročníku literární soutěže čekaly zajímavé ceny – vítěz Vidura získal mobilní telefon od společnosti Telefónica, Ivanu Jerglovi udělal radost tablet Megatech od společnosti 100MEGA Distribution, programy Zoner Photo Studio věnovala firma ZONER software, čtyři soutěžící obdrželi slevové karty Handy Card od Car Clubu, třem úspěšným autorům vytiskne fotoobraz společnost Digitální studio (www.tisk-fotografie.cz), knihy věnovaly sdružení Okamžik a nakladatelství Portál a Zoner Press, všem se bude jistě hodit flash paměť od společnosti AutoCont CZ

Všechny soutěžní práce jsou zveřejněny na www.helpnet.cz/inspo .

(wr)

Klíčová slova: