Jedenáctá párty na kolečkách

25.03.2013 19:47

Na tradičním benefičním koncertu 27. března kapela The Tap tap představí písničky z nově chystané desky Moje Volba.

V premiéře zde zazní skladba ušitá na míru fanouškům české fotbalové reprezentace - HRRR NA NĚ! Celá akce se totiž ponese v duchu fotbalové jedenáctky. S kapelou vystoupí Marian Bango, Miloš Vacík, Makabara Trio, Lidová muzika Notičky, DJ Baltazar a ze Španělska do Archy přijede MILLION DOLLAR MERCEDE$ BAND.
 
Na XI. ročníku Párty Na Kolečkách, která bude plná nejen hudebních novinek, vystoupí kapela The Tap Tap. Ta na sklonku loňského roku zachránila svět písní „Konec světa – zrušeno“ na Koncertu proti konci světa. Kapela ani teď nelení a ještě před tím, než v dubnu začne nahrávat novou desku s názvem Moje Volba, to v Arše ve středu od 20:00 pořádně rozehraje a hru vykopne představením svého zbrusu nového a pěkně ostrého loga.
 
Celý večer se odehraje ve fotbalovém stylu a ponese se v duchu fair-play, odvahy a hrdosti. Vedle svých největších hitů jako „Řiditel autobsu“ a „Kdybych já byl xindl“ představí také pokřiky speciálně připravované pro českou fotbalovou a sportovní reprezentaci a skladbu pro sportovní fandy HRRR NA NĚ! Jak dodává šéf a kapelník The Tap Tap Šimon Ornest: „Chceme nejen podpořit naše sportovce, ale také ukázat, že v Čechách je velké množství fanoušků se zdravotním postižením, kteří sice sami sportovat nemohou, ale sportovní dění velmi aktivně sledují a podporují jako diváci a zarytí fandové.“ Diváci, kteří přijdou ve fanouškovském či fotbalovém převleku, dostanou malý dárek. The Tap Tap návštěvníkům koncertu exkluzivně nabídne ke stažení písničku z právě připravované desky.
 
Na koncertě zazní také Vltava, kterou The Tap Tap nacvičuje na své vystoupení v rámci Pražského jara, a to v originální verzi, kterou čistě pro bicí nástroje upravil lektor projektu STUDEO Tomáš Reindl. Kapelu v divadle Archa podpoří skvělý slepý slovenský zpěvák Marian Bango, Lidová muzika Notičky a zrakově postižené dívčí seskupení Makabara Trio, které zahájí koncert Svatovítským chorálem. Dále pak Miloš Vacík, DJ Baltazar a jako zahraniční host přijede španělská kapela MILLION DOLLAR MERCEDE$ BAND.
 
Kapela The Tap Tap se také rozhodla ukázat, že odvaha, snaha, hrdost a fair play mají stále velkou cenu, a pěti významných českým a zahraničním osobnostem udělí ŘÁD BOŽÍHO MLÝNA. Ten letos dostane Karel Schwarzenberg za fair play při prezidentské volební kampani, fotograf Robert Vano za svobodný projev v umělecké tvorbě, spisovatelka a překladatelka Natalie Gorbaněvská za příkladnou statečnost, Madeleine Albrightová za přínos demokracii a Bessel Kok za podporu Koncertu proti konci světa.

Vstupné na koncert: 200 KČ, student/senior 170 KČ, děti do 12 let zdarma

Předprodej vstupenek v pokladně divadla Archa a v sítích Ticketpro a Ticketportal.
 
Místo konání:
Divadlo Archa, Na Poříčí 26, Praha 1
 
 
 
 
Kapela THE TAP TAP
 
The Tap Tap je kapela složená z tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu. Kapelu v roce 1998 založil a dodnes vede Šimon Ornest. The Tap Tap pravidelně vystupuje na českých festivalech (Rock for People, Mezi ploty, Trutnov Open Air Music Festival) a v zahraničí (v roce 2012 například na LOH v Londýně, dále také v Moskvě a v předchozích letech v Madridu, Varšavě, Bruselu). Mezi poslední velké úspěchy kapely patří například uspořádání nevídané charitativní akce (paralelně konaných koncertů v Praze, Brně a Ostravě) - Koncertu proti konci světa. Klip k písni „Konec světa – zrušeno“ získal ocenění Zlatá pecka 2012.
 
V současné době se The Tap Tap připravuje na vystoupení v rámci Pražského jara, oslav 100. vyročí založení Jedličkova ústavu, chystá mezinárodní akci Koncert za zdravý rozum a další zahraniční cesty. V prosinci se pak uskuteční další velký koncert -Mikulášská ve Státní opeře.
 
Mimo to The Tap Tap pokračuje v rozvoji multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra – STUDEO.
 
Více informací naleznete na následujících odkazech:
 
Klíčová slova: