Brněnskou přehradu bude brázdit loď pro cyklisty a vozíčkáře

04.02.2014 17:31

Brno – Jízdní plán přívětivější k vozíčkářům a cyklistům. To je hlavní novinka letošní plavební sezony na Brněnské přehradě. V úterý to oznámili představitelé brněnského dopravního podniku. "Rozhodli jsme se vyjít vstříc hendikepovaným lidem a cyklistům. Cyklisté zabírají prostor v době, kdy jsou lodě plné. V nových lodích se vozíčkáři nedostanou na otevřenou plošinu. Využijeme proto starší loď Brno," uvedl vedoucí lodní dopravy Martin Ecler.  

Odjezdy Brna podle něj jsou v jízdním řádu speciálně označeny. "Loď je otevřená i pro běžné cestující. Cyklisté a vozíčkáři ale mají přednost," upozornil Ecler. 

Zdůraznil přitom, že druhým rokem pokračuje projekt partnerské jízdenky. "Je určená hlavně zamilovaným párům. V určitých odjezdech zaplatí zlevněné jízdné," konstatoval Ecler.

Podle vedoucího dopravního odboru podniku Jiřího Seitla bude jízdenka pro zamilované platit především při večerních a podvečerních odjezdech. "Loni odjížděla poslední loď v půl šesté. Letos to je v sedm večer. Přehrada je v té době v létě moc hezká," lákal Seitl.

Kromě novinek v jízdních řádech čeká cestující také komfortnější přístup k bystrckému přístavišti. Podnik opravil manipulační plochu nad kotvou. "Po sezoně zase chceme upravit zastávku pod hradem Veveří. Bude bezbariérová," nastínil Ecler.

Plavební sezona začíná příští sobotu a končí třináctého října."

URL| http://www.denik.cz/jihomoravsky-kraj/prehradu-bude-brazdit-lod-pro-cykl...

Klíčová slova: