Okresní konference Svazu tělesně postižených v Uherském Hradišti

04.02.2014 17:39

V pondělí 22. 4. 2013 se uskutečnila okresní konference Svazu tělesně postižených v ČR, o. s. Uherské Hradiště.  

Na programu schůze byla nová volba vedení okresní organizace Svazu tělesně postižených v ČR, o. s. Uherské Hradiště. Předsedou byl opět zvolen Josef Balíček, který bude pracovat již třetí volební období, které trvá vždy pět let. Na programu schůze bylo zhodnoceno uplynulých pět let, zprávu přečetl a vypracoval předseda Josef Balíček, který nastínil úkoly na dalších pět let.  
Našim úkolem je pomáhat osobám s tělesným postižením, nacházet pro ně uplatnění na trhu práce – což se daří, a každý rok pomůžeme několika osobám, dále pomáhat osobám s vyřizováním různých problémů přes úřady.
Zajišťujeme ozdravné a rekondiční pobyty pro tělesně postižené osoby, o které je velký zájem a které jsou na doporučení lékaře. Provozujeme půjčovnu kompenzačních pomůcek, která je na Obecním úřadě v Traplicích, a musím říct, že je o ni velký zájem – což nás všechny těší. Již jsme museli zakoupit další dvě elektrické polohovací postele, na jednu nám přispělo Město Uherské Hradiště, za což mu patří velký dík.
Protože jsme nezisková organizace, musím touto cestou poděkovat všem sponzorům, kteří nám přispívají finanční částkou na naši činnost. Musím taky poděkovat Zlínskému kraji, který nám v letošním roce přispěl částkou 28 000 Kč na ozdravné pobyty, kterých se účastní 80 osob.
V závěru schůze staronový předseda Josef Balíček poděkoval všem předsedům místních organizací Svazu tělesně postižených za práci, kterou všichni vykonáváme ve svém volném čase.
Svaz tělesně postižených v ČR, o. s. vznikla po transformacích v roce 1995 a v regionu Uherské Hradiště je pět místních organizací, které slučují celkem 1265 členů různého tělesného postižení, včetně vozíčkářú a mentálně postižených dětí.

O autorovi: Zaslal Josef Balíček, Uh. Hradiště

Klíčová slova: