Hyenismus v Čechách: Vedení ústavu utrácelo peníze pro postižené za luxusní dovolené!

04.02.2014 17:39

Dovolená pro šest lidí za bezmála osmdesát tisíc korun, zboží od firmy Zepter za stejnou částku a další nepochopitelné výdaje. To vše za peníze pro tělesně postižené!  

Tak se hospodařilo v pražském Domově pro osoby se zdravotním postižením v Sulické ulici. Klientům zařízení, jehož zřizovatelem je Hlavní město Praha, se za tyto peníze mohla dostat lepší péče. 

Nedostatky v hospodaření ukázal audit, který si nechalo zpracovat nové vedení domova v čele s Jiřím Matuškem a deník Aha! ho má k dispozici. "Audit jsme si nechali udělat, ale nevidím důvod, proč bych ho měl komentovat. Budu to řešit," řekl k tomu jen Matušek.

Sdílnější nebyl ani exředitel Ondřej Václavovič. Včera měl vypnutý telefon. Možná tušil… Z auditu totiž neplyne jen to, že si s dalšími zaměstnanci zaplatil zájezd, ale i to, že další desetitisíce byly vypláceny za nepochopitelné posudky, či školné. "Bylo také zjištěno, že v průběhu roku 2010 došlo k několika krádežím hotovosti z kanceláří. Z policejní zprávy vyplývá, že peníze byly zcizeny z uzamčené skříňky a nedošlo k násilnému vniknutí," tvrdí audit.

Václavovič dnes působí v domově pro seniory na severu Čech. Bude hospodařit podobným způsobem i tam?

URL| http://www.ahaonline.cz/clanek/86323/hyenismus-v-cechach-vedeni-ustavu-u...

Klíčová slova: