V turnaji Cheb Open bojovalo dokonce pět žen

05.02.2014 8:52

Patnáctý ročník mezinárodního turnaje vozíčkářů ve stolním tenise Cheb Open opět do Chebu přilákal desítky hráčů. Na letošní klání dorazilo o poznání více žen, než tomu bylo v minulých letech. Mezi hráči se vyskytli i hosté ze zahraničí. Soutěž se uskutečnila ve sportovní hale Lokomotiva.   

"Měli jsme tu čtyřicet tři hráčů, z toho čtyři byli z Německa," uvedl jeden z organizátorů Tomáš Harant. Hru si užívali všichni soutěžící. "Byl jsem tu vlastně už popáté," smál se Hartmut Zahn z německého města Halle­ Saalle. "Vždy je to tady velmi zábavné. Je to prostě prima. Velmi nás to tu baví. Zúčastnil jsem se samozřejmě i několika turnajů i v samotném Německu," dodal Hartmut Zahn.  
Samotné organizátory překvapila větší účast žen na letošním turnaji. "V tom je to v letošním roce o trochu jiné než předešlá léta. Zavítala k nám tak jedna hráčka, maximálně dvě a letos se jich tu sešlo hned pět," usmál se Tomáš Harant.
Chebský turnaj ve stolním tenise se koná v rámci osmi turnajů v celé České republice. Hraje se ve třech výkonnostních skupinách– A,BaC.
"Tento turnaj byl jeden z těch, které se započítávají do celkových výsledků, kdy na konci roku se ty body sečtou a tři hráči ze zmíněných skupin buď postupují, anebo sestupují," vysvětlil Tomáš Harant.
Dalším unikátem v Chebu bylo, že se zde nachází více tenisových stolů než kdekoliv jinde v České republice. "Chebský vozíčkářský turnaj umožňuje hned čtyři hry. A to hlavně kvůli tomu, že tu je celkem šestnáct stolů. Jinde v republice se jich nachází šest až deset. Tím pádem si hráči v Chebu mohou hru více užít," podotkl Harant.
"Moc se mi tu líbí. Jezdím sem pravidelně od začátku. Akorát to počasí mohlo být lepší," uvedl Ladislav Motyčka z Mladé Boleslavi. "Hraje se mi tu výborně,spoluhráči jsou skvělí,"poznamenal Motyčka.
Příprava turnaje trvá přibližně tři měsíce. "Musíme vždy zajistit ubytování pro hráče, kdy využíváme již několik let chebskou bezbariérovou vysokoškolskou kolej, zajistit peníze a zařídit prostory," vysvětlil Tomáš Harant.

Foto: TURNAJ CHEB OPEN si ve sportovní hale Lokomotiva užívaly i Ramona Hoppe z německého města Muldestausee Ot Pouch a Pavla Metová z Kladna (zleva). Více fotografií na: www.chebsky.denik.cz Výsledky najdete v některém z příštích vydání Chebského deníku
Foto: Deník/Jan Buriánek

Klíčová slova: