Postižená žena záhadně zmizela

05.02.2014 8:52

Michaela OCHOTSKÁ, moderátorka:
Také dnes pátralo několik desítek policistů po sedmačtyřicetileté Jindřišce Šislové z Husince na Prachaticku. Žena si před měsícem odskočila pro cigarety a od té doby jí nikdo neviděl. Je tělesně postižená a velmi špatně chodí.  

Michaela KLÁROVÁ, redaktorka: 
Metr po metru dnes pročesávali policisté a psovodi v okolí Husince. Hledali tuto ženu, sedmačtyřicetiletou Jindřišku. Před měsícem si podle jejího manžela odběhla pro cigarety. Jenže pro cigarety odešla v jednu hodinu ráno. V tu dobu není v Husinci otevřený jediný obchod, ani hospoda. Už měsíc o ní nikdo nic neví. Ani několik pátracích akcí zatím nic nepřineslo. Dnes se policisté do městečka vrátili. Policisté v tuto chvíli prohledávají i dům, kde žena se svým manželem bydlela. Chtějí vyloučit, že právě tady by mohlo ležet její tělo. Otevřenými dveřmi bylo vidět, že manžel po celou dobu, kdy policisté propátrávali dům i přilehlá hospodářská stavení, chodí po zahradě. Na kameru mluvit nechtěl. Poslední měsíc, kdy nemá o ženě jedinou zprávu, je prý nejdelší v jeho životě.

sousedka:
Snad se najde, i když pak byla ta povodeň a to je asi špatný, no.

Michaela KLÁROVÁ, redaktorka:
Právě povodeň asi nejvíc komplikovala policii hledání. Žena se totiž ztratila přesně v den, kdy jižní Čechy postihly vydatné srážky. Husinecká přehrada tehdy musela upouštět víc než obvykle. Pokud by Jindřiška spadla do vody, řeka mohla její tělo odnést hodně daleko.

Martina JOKLOVÁ, mluvčí prachatické policie:
Tato akce je vlastně největší, kterou jsme doposud tedy vlastně uskutečnili.

Michaela KLÁROVÁ, redaktorka:
Žena je podle sousedů tělesně postižená, proto prý nemohla dojít daleko. Michaela Klárová, televize Nova.

Klíčová slova: