Tomášové pomáhají Tomášům

15.07.2013 2:00

Tradičně 12. července – na Den nezávislosti Republiky Svatý Tomáš a Princův ostrov - se konal již sedmý ročník benefičního golfového turnaje Tomas Cup pro Konto BARIÉRY. Jeho  výtěžek 38 200 korun putuje ve prospěch Tomáše Falouta.

Akce začala v devět ráno, kdy se na hřiště u Karlových Varů začali sjíždět první hráči. Podmínkou účasti bylo jméno Tomáš a oblečení v barvách Republiky Svatý Tomáš a Princův ostrov, tedy zelené, žluté, červené nebo černé barvy. Tomuto rovníkovému státečku odpovídá i termín turnaje. Původně organizátoři uvažovali o svátku všech Tomášů, ale 7. března je na golf brzy. Sáhli tedy po 12. červenci, Dni nezávislosti Republiky Svatý Tomáš a Princův ostrov. 
Zakladatelé turnaje mají pochopitelně stylové jméno. Tomášové: Ševčík ze Sprintsportu, Němec z České gumárenské a Hromádko z THL Luna. První dva jmenované i zorganizování turnaje napadlo. Po jednom z turnajů si totiž „stěžovali“, jaký problém je pamatovat si jména spoluhráčů ve flyghtu. A tak se domluvili, že si zkrátka pozvou na turnaj jen Tomáše…
Každý hráč obdržel láhev vína Svatý Tomáš, míčky s logem Tomas Cupu, časopis Golf & Style, mycí prostředek Tomík, hrálo se o golfové ceny Srixon, luxusní vázu CozyConcept, iPad mini, sýry Tomík a typovací soutěž byla o skleněnou kouli plnou golfových míčků.
Na účastníky kromě klasického turnaje čekala hlavně vložená soutěž Trouble shot, obtížná rána z nakloněné roviny přes bunkr. Soutěživí Tomášové si mohli koupit libovolný počet pokusů. Cena jedné rány byla 200 korun. Zúčastnilo se 37 Tomášů z celé republiky, někteří byli nováčci, jiní stálice, kteří přijeli již posedmé, aby podpořili dobrou věc, pobavili se, zasoutěžili si, zahráli golf a setkali se s již známými tvářemi rodiny Tomášů.
Výtěžek turnaje 38 200 Kč poputuje ve prospěch Tomáše Falouta, klienta Konta BARIÉRY. Tomášovi je 37 let, po zánětu páteře se pohybuje pouze na vozíku. Právě na doplatek elektrického vozíku využije dar od golfistů Tomášů. Sám Tomáš Falout byl u soutěže Trouble shot přítomen a jménem Konta BARIÉRY slavnostně převzal darovací šek.
Děkujeme všem za účast a těšíme se na další ročník 12. července 2014!
Kristina Jakubcová
 
Klíčová slova: