Spolupráce společností No Limits a CAR CLUB pomáhá hendikepovaným

06.08.2013 2:00

Společnost CAR CLUB, která poskytuje komplexní služby hendikepovaným, letos poskytla zaměstnání 37 dalším osobám se zdravotním postižením. Je to výsledkem efektivní spolupráce CAR CLUB s občanským sdružením No Limits, které v kooperaci s Evropským sociálním fondem od podzimu 2012 do konce ledna 2013 v rámci projektu Směr nového života proškolilo na 60 OZP. Z toho 37 osob z získalo na šest měsíců práci v CAR CLUB jako obchodní asistenti s vyhlídkou dalšího zaměstnání.

Projekt Směr nového života zahájilo občanské sdružení No Limits 1. března 2012 ve spolupráci s partnerskou organizací AZHA – Asociace zdravotně hendikepovaných akademiků. Projekt je financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Hlavním cílem projektu je komplexní řešení situace dlouhodobě nezaměstnaných osob zdravotně postižených ve vztahu k trhu práce. Projekt se zaměřuje na zvýšení vzdělanostní úrovně a následnou pracovní integraci osob zdravotně postižených na pracovní pozici odpovídající nově získané kvalifikaci při respektování jejich potřeb a omezení ve vztahu k výkonu pracovní činnosti.
Realizovaný projekt je nadregionální a zaměřuje se na cílovou skupinu z krajů Jihočeského, Plzeňského, Ústeckého, Královehradeckého, Jihomoravského, Zlínského, Moravskoslezského a Hlavního města Prahy.
No Limits o.s. je nestátní nezisková organizace založena roku 2009, která působí ve dvou hlavních oblastech: 1)Vzdělávání a následné uplatňováníznevýhodněných skupin obyvatel na trhu práce; 2/ volnočasové a environmantálně vzdělávací aktivity pro děti a mládež zahrnující mj. jezdecký klub, letní příměstské tábory, lesní školku pro děti od 2,5 let a ekologické programy pro základní a mateřské školy. No Limits buduje v Lánově u Vrchlabí ekologickou farmu, která bude centrem environmentálního vzdělávání (viz www.nolimits-os.cz).
Společnost CAR CLUB se zabývá řešením dopravní mobility zdravotně postižených ve spolupráci se společnostmi ŠKODA AUTO, Česká Pojišťovna, ŠkoFIN a dalšími partnery. Tyto činnosti podporuje Národní rada osob se zdravotním postižením ČR.

CAR CLUB je provozovatelem projektu ŠKODA Handy. Zároveň provozuje obchodní síť zdravotně postižených zaměstnanců a reprezentantů společnosti CAR CLUB s působností po celé České republice.

Milan Smutný

Klíčová slova: