Jak jsem potkal televizi

15.08.2013 2:00

Národní kronika je společným projektem SENzačních SENiorů Konta BARIÉRY a Národního muzea. Má ambici stát se největším archivem malých i větších událostí, které mají možná jen osobní nebo místní význam, ale přece jenom ukazují dobu a souvislosti svého vzniku. Nyní, po úspěchu prvního soutěžního tématu Vojna nebyla kojná, vyhlásila téma druhé - Jak jsem potkal televizi.

Soutěžit lze ve dvou kategoriích: 
I. Nejzajímavější příspěvek
II. Nejkurióznější příhoda 
(v obou kategoriích: 1. místo : iPAD, 2. místo: Exkurze studií ČT na Kavčích Horách, 3. místo: Knihy DVD z Edice České televize)
Zavzpomínejte a pište
Vzpomínáte na svou první televizi, na takřka obřadní společné večerní sledování se sousedy, na první přímé přenosy - ty byly samozřejmě především ze sportovních klání. A co teprve na první „barvu“? Vzpomínáte na často rázovité postavičky a zlaté ruce opravářů - mnohdy „jen“ šikovných kamarádů či sousedů? Zasáhl někdy život na obrazovce do toho vašeho skutečného?
Témat je mnoho a nejen z počátků televizního vysílání. Uvítáme i příspěvky třeba na téma můj současný nejoblíbenější pořad, „kdy mi bylo u obrazovky nejlépe či nejhůře“, nejpamátnější osobnosti obrazovky. Připomeňte si velké herecké výkony, nejlepší seriály, úspěšné a neúspěšné rady z Receptáře… jaká byla role televize v osudových letech 1968 či 1989?
Máte nějaké zážitky spojené s příchodem prvních zahraničních stanic, s digitalizací? A v neposlední řadě: co vám v televizi po šedesáti letech její existence chybí? Posílejte osobní, jednoduše popsané příběhy, jejichž síla nemusí být ve vytříbeném stylu, ale v zajímavosti zážitku. Vložení příspěvku - prostřednictvím elektronického formuláře - je velmi jednoduché.
Více o Národní kronice, soutěži a inspiračních tématech www.sensen.cz
Kristina Jakubcová
 
Klíčová slova: