Nabídka zaměstnání

18.09.2013 21:22

Kandidáty/ky na pozici lektora/ky s vlastní zkušeností duševní nemoci hledá do projektu nezisková organizace Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.

Cílem projektu „Zapojení uživatelů péče do vzdělávání v oblasti péče o duševní zdraví“ je podpora lidí s duševním onemocněním při vstupu na trh práce formou vyškolení a zaměstnání na pozici Lektor/ka s vlastní zkušeností.

Klienti získají novou kvalifikaci, znalosti a dovednosti, pracovní zkušenost a posílí se proces jejich zotavení skrze zvýšené sebevědomí a kompetence. Významným aspektem projektu je také posun od tradiční výuky budoucích profesionálů péče o duševní zdraví, kdy je uživatel vnímán spíše v pasivní, objektové, roli, směrem k vnímání jeho role jako „experta“ v jeho nemoci.

Na této pracovní pozici nabízíme:

· Odbornou přípravu na pozici lektora s vlastní zkušeností s duševní nemocí (60hodinový kurz lektorských dovedností a dvoudenní seminář se zahraničními odborníky na toto téma, kteří na této pozici již pracují).

· Možnost být zaměstnán jako lektor a předávat své jedinečné zkušenosti v rámci vzdělávání budoucích profesionálních pracovníků péče o duševní (psychiatři, psychologové, sociální pracovníci).

· Podporu a vedení jak během odborné přípravy, tak během lektorské činnosti.

· Příležitost podílet se na smysluplném projektu a být součástí lektorského týmu.

· Další benefity – příjem, sociální kontakty, pocit užitečného života.

Pro přihlášení na tuto pracovní pozici je zapotřebí, aby zájemce zaslal svůj životopis s motivačním dopisem a zúčastnil se výběrového řízení. Kritéria pro přijetí jsou alespoň středoškolské vzdělání, motivace k předávání zkušeností, schopnost hovořit o svém životním příběhu s nemocí, kompenzovaný zdravotní stav alespoň 2 roky a trvalé bydliště na území Prahy.

Více informací v přiloženém letáku.

Klíčová slova: