Neviděný život aneb svět beze zraku

21.09.2013 21:26

Sdružení Okamžik nabízí zdarma institucím a firmám diagnostiky prostředí z hlediska nevidomých a semináře o životě beze zraku.

Semináře povedou zrakově postižení lektoři v rámci projektu "Nové příležitosti pro zaměstnání osob s těžkým zrakovým postižením" podpořeného z Operačního programu Praha - Adaptabilita. Seznámí Vás s některými pojmy a údaji týkajícími se zrakového postižení, s důsledky ztráty zraku a způsoby jejich překonávání a předají Vám několik praktických doporučení pro bezpečné doprovázení a pro oboustranně příjemnou komunikaci s nevidomými. Součástí seminářů může být ukázka kompenzačních pomůcek.

Délka semináře je plánována v rozsahu 90 minut, ale jak délku, tak obsah semináře je možné upravit dle Vašich individuálních požadavků.
Seminář se může konat na Vašem pracovišti nebo v prostorách sdružení Okamžik v Praze 4 (u metra Pankrác). V tomto případě může být maximálně 15 účastníků.

Dále zdarma nabízíme konzultace přístupnosti prostředí zrakově postiženým.

Pokud navštěvují nebo mohou navštívit Vaše zařízení nevidomí zákazníci, klienti či jiní návštěvníci a Vy chcete být na jejich návštěvu lépe připraveni, můžete využít naši nabídku na provedení diagnostiky přístupnosti Vaší společnosti osobám s těžkým zrakovým postižením. Tuto diagnostiku provede nevidomý konzultant ve spolupráci s odbornými pracovníky naší organizace s Vaší minimální organizační podporou a bez finančních nákladů.

Pokud Vás naše nabídka zaujala, spojte se s vedoucí vzdělávacích aktivit Mgr. Veronikou Svobodovou, tel: 603 511 167, 233 379 199, e-mail: v.svobodova@okamzik.cz.

Klíčová slova: