Srdcerváči po třech týdnech

30.09.2013 17:13

Již téměř 200 tisíc korun se podařilo získat na podporu férové práce pro osoby se zdravotním postižením. Dnes finišuje aukce trička s podpisem Usaina Bolta, kterou vystřídá dražba podepsaných závodních lyží Nikoly Sudové.

Od 9. září do 10. října 2013  se 5 úspěšně pracujících zdravotně postižených lidí – Srdcerváčů (jejich příběhy najdete na www.srdcervaci.cz) - snaží prostřednictvím netradiční fundraisingové kampaně veřejnosti ukázat, že zdravotní postižení nemusí být překážkou. Zároveň se snaží získávat od institucí, firem a významných osobností ojedinělé dárky nebo zážitky.
 
Srdcerváčem se může stát každý z nás. Stačí si v období kampaně vybrat z katalogu unikátních dárků nebo zážitků na www.srdcervaci.cz, které není možné běžně koupit nebo získat. Kdo si pořídí originální dárek nebo zážitek pro sebe či pro své blízké, třeba už k nadcházejícím Vánocům, získá nejen běžně nedostupnou věc, ale zároveň pomůže odstranit část fyzických i mentálních bariér v zaměstnávání zdravotně postižených.
 
V katalogu jsou přitom k nalezení skutečně ojedinělé kousky. Mezi novinky tohoto týdne, kterých je více než 150, patří:
-          DVD kolekce knižních bestsellerů trilogie Millenium s podpisem představitelky hlavní ženské role Noomi Rapace, která ztvárnila postavu Lisbeth Salanderové
-          Vyhlídková jízda po Brně s řidičem,v historickém automobilu GAZ M13. Historické vozidlo, které je součástí expozice historických vozidel v Technickém muzeu v Brně
-          Setkání s módním návrhářem Josefem Klírem ve dvou dnech nabitých módou včetně poradenství a soukromého focení
-          Chtěli byste se dozvědět něco o tom, jak se připravují zahajovací ceremoniály MFFKV a odkud bratři berou nápady pro svá představení a realizace? Pojďte na kávu s bratry Cabany.
-          CD „Chlebíčky“ s autogramem všech členů kapely bratří Ebenů.
 
Kdo by si ze stovek unikátních položek nemohl vybrat, může projekt podpořit zasláním finančního daru nebo pořízením srdcerváčského trička, kterým ukáže, že mu osud ostatních není lhostejný nebo se účastnit unikátní dražby na www.aukro.cz.
 
Právě dnes finišuje dražba třetí zajímavé položky, trička s podpisem legendy - USAINA BOLTA. Od dnešní 20 hodiny a 30 minuty tričko vystřídá dražba podepsaných závodních lyží Nikoly Sudové!
 
 
Výtěžek transparentního projektu k 31. říjnu 2013 bude do konce roku rozdělen ve formě grantů na otevření nových pracovních míst pro osoby se zdravotním postižením a pořízení materiálního či hmotného vybavení, které toto zaměstnání umožní, dále také na rozvoj samostatného podnikání osob se zdravotním postižením a obecný rozvoj příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na běžném trhu práce.
 
Veřejnost bude moci podpořit projekt Srdcerváčů i po tomto termínu. Prostředky, získané po prvním listopadu, budou použity v grantovém řízení 2014.
 
 

Klíčová slova: