Skoro normální koncert

29.03.2014 14:14

O.s. Spolurádi zve na ulítlou akci se širokým rozpětím žánrů, na které nikdo nebude mimo! Vystoupí kapely Yellow Sisters, Vasilův Rubáš, Bedňáci a herec Jaroslav Dušek.

Na SKORO NORMÁLNÍM KONCERTU se budou bořit mýty a padat bariéry. Cílem organizátora – neziskové organizace Spolurádi – je oslovit návštěvníky z řad široké veřejnosti a zároveň maximálně zapojit do akce lidi s postižením. Moderovat bude pan JAROSLAV DUŠEK spolu s naším kamarádem Kubou Zachatou s Downovým syndromem.

Česká komora tlumočníků znakového jazyka zajistí umělecké tlumočení celého koncertu pro neslyšící. Pro vozíčkáře bude na místě připraven lidský výtah a schodolez (rádi bychom požádali všechny, kdo budou chtít využít schodolez, aby se přihlásili na emailu či telefonicky). Spolu s organizací Adventor oslavíme Mezinárodní den autismu. Celý koncert rozzáří světelná show videomapping.

Prostřednictvím večera chceme ukázat, spolužití s lidmi s postižením je vzájemně obohacující a přináší do života spoustu veselých okamžiků a zábavy. Především ale chceme šířit myšlenku, že není důležité být "normální", ale hlavní je být spolu rádi.

Vstupenky jsou již k dostání v předprodeji.

Více informací naleznete na FB stránce

INTERPRETI:

Yellow Sisters je ženský vokální kvartet, který svým zpěvem prochází s lehkostí napříč žánry soulu, funky, r´n´b, world
music, jazzu i reggae. Yellow Sisters jsou zvukovými iluzionistkami. Ve svých autorských písních experimentují s hlasem a hledají originální způsoby vyjádření melodie a rytmu.

Protipólem harmonických melodií kapely Yellow Sisters je duo Vasilův Rubáš, drsná kapela jemných mužů. Androfolk nezávisle maximální. Tato střelená dvojka dokáže rozezpívat široké publikum všech věkových kategorií a různé míry
mimoňství.

Dalším lákadlem budou Bedňáci, skupina lidí s mentálním postižením. Klidnými folkovými melodiemi a nádhernými texty pomůže zbořit mýty o tom, že nám lidé s postižením nemají co sdělit a při porovnání s ulítlou kapelou Vasilův Rubáš nadnese paradoxní otázku: Jsou normálnější lidé s postižením nebo bez postižení? :-)

Klíčová slova: