Othello v podání Jana Potměšila otevíral dveře do Kaňky

13.04.2014 12:56

Divadelní spolek Kašpar v klasické hře Othello hrál 8.dubna 2014 v Divadle Oskara Nedbala v Táboře pro Kaňku - výkony herců v čele s Janem Potměšilem byly strhující.

Silný zážitek z představení plného vášně a lásky byl umocněn i tím, že všichni přítomní svou účastí pomohli ušlechtilé věci. A Centrum Kaňka pomoc na své cestě potřebuje, aby samo mohlo pomáhat dětem s postižením a jejich rodinám.

Společenská odpovědnost firem je vlastní i společnosti SILON s.r.o, kterou Centrum Kaňka včera přivítala mezi partnery Kaňky. Společnost Silon se postarala o překvapení večera a o získání v pořadí druhých automaticky otevíraných dveří pro vozíčkáře korunovala šekem na 100.000 Kč. Ten umožní zároveň vybudovat i dveře třetí a poslední a tím symbolicky odstranit bariéry v Kaňce. Finanční ředitel pan BernardMorawitz ocenil lásku a profesionalitu, které se dětem s postižením v Kaňce dostává, o čemž se nedávno osobně přesvědčil při předávání rehabilitačního přístroje Motomed do provozu.

Na počátku myšlenky, na jejímž konci budou ve všech pavilonech stát ony zmíněné dveře na fotobuňku, byl projekt "ERA pomáhá regionům", ve kterém Kaňka získala základní částku.

Již druhým rokem se v jarních benefičních aktivitách partnerem Kaňky stala Česká Pojišťovna a.s., která pomohla Kaňce zajistit náklady spojené s uspořádáním akce – v souznění s citátem Benjamina Franklina, který její zemský ředitel pan Tomáš Jelínek uvedl na pódiu: „Nejkrásnější a největší umění je umění dávat.“

Akce proběhla za podpory Města Tábor a jeho starosty pana Jiřího Fišera, který nad představením převzal záštitu.

„Ať už diváci přišli kvůli Shakespearovi, výkonům herců, či jako mnozí zaměstnanci, uživatelé, naši přátelé a sponzoři Kaňky, nebo nás přišli hromadně podpořit jako zaměstnanci, klienti a studenti partnerských organizací a firem, Centrum Kaňka tuto podporu velmi intenzivně vnímá, váží si jí a děkuje za ni.“ uvedla organizátorka akce Ludmila Budilová. „Kromě velkorysého přístupu hlavních partnerů akce si osobně velmi cením také například přístupu zaměstnanců Gymnázia Pierra de Coubertina, Města Tábor, firmy Zeelandia, ZŠ Švehlova a dalších, kteří vstupenky hromadně nakoupili s tím, že tak Kaňku cíleně podpoří. Nebo kteří se, třeba jako náš sponzor stavební firma Hora, po představení ozvou, že chtějí také přispět a že máme připravit darovací smlouvu. Jsou to moc hezká gesta, které nám pomáhají jít dál.“

(lb)

Klíčová slova: