Slavní veslaři podpoří Nadaci Jedličkova ústavu

23.04.2014 21:14
Naši stříbrní olympijští medailisté usednou do veslovacích trenažerů a budou připraveni čelit výzvě k souboji. Najeté metry pak sponzoři Nadace JÚ přemění na finance určené k podpoře mladých lidí s tělesným postižením. 
Kromě toho si budou moci příchozí lidé vyzkoušet také jízdu na vozíku, na tricyklu a na speciálním kole pro vozíčkáře – handbiku.K dispozici budou i různé ergoterapeutické pomůcky, zájemci si tak zkusí například ukrojení a namazání chleba jednou rukou nebo zdvihání předmětů ze země pomocí „drapáku“.
Zároveň se jedná o premiéru bezhotovostní charity na open air festivalu. Veškeré platby budou na Pražském Majálesu probíhat bezkontaktně prostřednictvím čipových náramků, i na účet Nadace Jedličkova ústavu tak bude možné přispívat pouhým „pípnutím“ u platebního terminálu. Návštěvníci zakoupením nadačních předmětů podpoří sbírku na nový bezbariérový autobus pro Jedličkův ústav a školy.
Stanoviště Nadace JÚ bude během Pražského Majálesu ve Studentském městečku na výstavišti v Letňanech. Všichni příchozí zde od 13 do 19 hodin najdou nevšední aktivity, které hezky doplňují pestrý program Majálesu. Skifaři Ondřej Synek a Václav Chalupa budou přítomní mezi 15. a 18. hodinou.

Radek Musílek

Klíčová slova: