Ostravský Čtyřlístek zve k návštěvě

25.05.2014 16:39

Dveře sedmi zařízení sociálních služeb této organizace budou veřejnosti otevřeny v době od 10.00 do 16.00 hodin.

V jednom z nich, Centru pracovní činnosti v Ostravě-Kunčičkách, chtějí zaměstnanci nabídnout hostům z řad veřejnosti možnost vyzkoušet si manuální zručnost, kterou mnozí zdejší klienti zvládají na jedničku. „Návštěvníci si budou moci uplést třeba košík nebo květináč z papíru anebo si vyzkoušet tkaní textilií na jednoduchém tkalcovském stavu…“ přibližuje program návštěvního dne vedoucí zařízení, paní Bronislava Köhlerová. V Centru pracovní činnosti se klienti připravují na samostatný život, a tak tady bude k vidění i zbrusu nová cvičná kuchyně, v níž mladí lidé s mentálním postižením pravidelně prověřují svou kuchařskou zdatnost.

Veřejnosti bude otevřen také nedávno zrekonstruovaný Domov Beruška v Ostravě-Zábřehu, kde se díky finanční podpoře evropských fondů – Regionálního operačního programu Moravskoslezsko, podstatně změnily k lepšímu životní podmínky klientů, Domov na Liščině v Ostravě-Hrušově, jenž rovněž prošel v posledních letech výraznou proměnou a k návštěvě zve i největší zařízení organizace - Domov Barevný svět v Ostravě-Muglinově.

Nahlédnout lze také do života klientů v loňském roce otevřených chráněných bydlení v Ostravě - Martinově a v Ostravě – Vítkovicích. Více podrobností najdete na internetových stránkách organizace na adrese: www.ctyrlistekostrava.cz.

Bohdana Rywiková

Klíčová slova: