Lidé pro Centrum Paraple vyběhali půl milionu korun

11.06.2014 20:40

Za krásného slunečného počasí se uskutečnil v neděli 8. června již 15. ročník benefiční sportovně společenské akce - Běh pro Paraple aneb každá noha dobrá. Pražské Letenské sady zaplnily stovky lidí, kteří přišli podpořit dobrou věc. Účast byla rekordní, závodů na tradičních 100 m se zúčastnilo celkem 353 lidí. Veliký úspěch měl i narozeninový běh na 4 km, do kterého se přihlásilo 220 běžců, kteří se nedali odradit ani silným horkem. Akci podpořili i návštěvníci, kteří neběželi, např. večerní koncerty přilákaly více než 500 diváků. Celkový výtěžek činí 491 000 Kč. Vybraná částka bude celá využita na činnost a služby poskytované Centrem Paraple.
 
Program nedělního Běhu pro Paraple zahájil koncertem Jaroslav Uhlíř s kapelou, ke kterému se na několik písní přidal i zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák. Následovalo odpoledne plné běhů, závodů a zábavy, kterým provázela sehraná moderátorská dvojice Kateřina Nekolná a Vladimír Kroc. Ze startovní pistole si vystřelily známé osobnosti – Pavel Nový, Miroslav Táborský, Petr Brukner, Lukáš Jurek a další. Večer na podiu vystoupil a diváky roztančil Tomáš Klus a po něm kapela Čechomor.
 
„220 závodníků na čtyři kilometry, přes 350 na stometrové trati běželo pro dobrou věc. To jsou pěkná čísla. A neodradilo je ani tropické vedro. Jsem rád a děkuju jim i všem, kteří se na přípravě paraplecí slavnosti podíleli a podpořili ji,“ uvedl Zdeněk Svěrák, zakladatel Centra Paraple.
 
Monika Ticháčková
Klíčová slova: