Vozíčkářská jízda pro sedící i chodící

Regionální setkání vozíčkářů a lidí bez handicapu proběhne ve středu 10. září 2014 od 13 hodin na parkovišti před hypermarketem Globus v Českých Budějovicích.

Akci pořádá Česká asociace paraplegiků – CZEPA pod názvem „Vozíčkářská jízda pro sedící i chodící“ ve spolupráci s firmou Otto Bock a dalšími organizacemi a firmami, které akci sponzorují.

Tato regionální setkání jsou určena nejen pro lidi s poškozením míchy, ale i pro osoby s jiným typem zdravotního postižení – vozíčkáře a všechny ty, kteří mají zájem navázat vzájemné kontakty v rámci regionu a dovědět se tak o nových kompenzačních a sportovních pomůckách či činnosti poskytovatelů místních služeb. Česká asociace paraplegiků - CZEPA oslovuje a umožňuje na této akci prezentaci místním organizacím, poskytovatelům různých služeb a výrobcům pomůcek pro zdravotně postižené. Mimo jiné mohou účastníci těchto akcí využít bezplatných konzultací s odborníky – fyzioterapeuty, ergoterapeuty a sociálními pracovníky.

„Na setkání Českobudějovického regionu si budou moci účastníci vyzkoušet mnoho novinek, kterými jsou např. terénní handbike Explorer, přídavný elektromotor k mechanickému vozíku SmartDrive či Paragolfer, který umožňuje hrát vozíčkářům golf, speciální vozík na florbal a další pomůcky,“ říká organizátorka akce Zdeňka Faltýnková.

Vozíčkáři budou moci dále konzultovat správnost svého sedu a nechat si změřit rozložení tlaku na sedacích partiích přístrojem Conformat.

Akce je zdarma a všichni jste srdečně zváni. Kompletní program akce naleznete v pozvánce na našem webu nebo na facebookových stránkách organizace.

Dominika Horáková

 

Klíčová slova: