Češi rádi pomáhají s humorem

Diváci a sponzoři poslali na Konto Bariéry více než 14 a půl milionu korun.

V rámci charitativního pořadu Možná přijde i charita, vysílaného živě 27. 9. na České televizi, přispěly desítky tisíc jednotlivců a firem. Celkem se tak podařilo vybrat neuvěřitelných 14 a půl milionu korun. Cílem pořadu s podtitulem Pomáhej (s) humorem je nejen pomáhat, ale i pobavit, protože sami lidé s handicapem čelí svému postižení často (s) humorem.

Dosaženou částku přesahující 14 a půl milionu korun tvoří dva zdroje. Prvním jsou peníze největších donátorů, jednotlivců i firem. Např. od Pražské energetiky, a.s., Nadačního fondu Avast, Ondřeje Fryce, společnosti Globus ČR, k.s., Petra Stuchlíka, firmy RWE Energie, Jakuba Havrlanta, z Řízení letového provozu České republiky a dalších.

Druhým zdrojem byly dárcovské DMS a telefonáty do studia v průběhu přímého přenosu již třetího benefičního pořadu Konta Bariéry v České televizi.

„I letos jsem spokojená! Těší mě, kolik lidí nám přispělo. Je to odměna pro všechny, kdo se – bez nároku na honorář – na vzniku pořadu podíleli. Další dary ještě dorazí, těšíme se, jak z této úžasné částky pomůžeme,“ říká Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry. „Příznivci nás nadále mohou podpořit například zakoupením červených nosů u našich partnerů,“ dodává.

Kampaň Pomáhej (s) humorem pokračuje do konce roku právě charitativním prodejem červených nosů, symbolu Konta Bariéry, na čerpacích stanicích Benzina, v lékárnách Dr. Maxe, restauracích KFC a Burger King, knihkupectvích Neoluxor, kavárnách CrossCafé a internetovém obchodě Astratex.cz . Prodej podpořily osobnosti i další příznivci Konta Bariéry a posílají na facebook své fotky s nosem. K „selfie mánii“ se tak připojil například mistr světa Pavel Maslák, herec Petr Rychlý, olympijský vítěz David Svoboda, krasobruslař Tomáš Verner a další. Nosy jsou v prodeji až do konce roku. Cena jednoho nosu je 50 Kč. Z výtěžku z jejich prodeje společně s penězi televizního pořadu pomůže Konto Bariéry organizacím poskytujícím služby lidem s handicapem. 

Více informací naleznete na www.kontobariery.cz  

Kristina Jakubcová

Klíčová slova: