Všechno jde, i když jinak

Sportovní den nejen pro handicapované a jejich rodiny pořádá 11. října v bezbariérovém prostředí sportoviště obce Janová a Sokola Janová obecně prospěšná společnost Auxilium.

Již III. ročník sportovního dne nejen pro handicapované pořádá v partnerství s Vsetínskými aplikovanými sporty a Univerzitou Palackého Olomouc – katedrou aplikovaných pohybových aktivit.  Na programu je již IV. ročník Valašského poháru v boccii jednotlivců, soutěž  nejen handicapovaných osob na vozících formou různých závodních disciplín, možnost odzkoušení laserové střelby a řady dalších disciplín pro sportovní vyžití osob s handicapem. Akce začíná v 10 hodin.

Během dne se budete moci setkat s paralympijskou vítězkou Evou Kacanů a její sportovní svěřenkyní, mistryní české republiky v hodu kuželkou Adélou Sekyrovou. Po celou dobu trvání akce je připraven bohatý doprovodný program pro všechny věkové kategorie – malování na obličej, skákací hrad, tvůrčí dílny, střelba z luku, diskotéka pro „děti bez rozdílu věku“, pohybové hry Move na herních konzolích Playstatiton - jedná se o videohry, které na počítači či televizi ovládáte pohybem celého těla, či jeho jednotlivých částí (mávnutí ruky, výskok, kopnutí atd.) a další.

Občerstvení zajištěno – mimo jiné zveme na guláš vítěze vsetínského Gulášfestu, speciality na grilu, koláčky našich maminek a další…

Akce je určena nejen pro osoby s handicapem a jejich rodiny. Přítomnost pracovníků UPOL APA  přináší možnost i pracovníkům školství a sociálních služeb, ale i široké veřejnosti seznámit se s aplikovanými pohybovými aktivitami pro denní využití v rámci denní života. 

Klíčová slova: