Domov Radost v Merklíně otevře své dveře veřejnosti

Stane se tak v pátek 3. října v rámci týdne sociálních služeb a hlavně při příležitosti zahájení vrtných prací na nové studně financovaných ze sbírkové kampaně H2Óda na Radost. V neděli pak proběhne ve Zruči benefiční fotbalový turnaj za účasti internacionálů v čele s Antonínem Panenkou.

V pátek nebude chybět bohatý doprovodný program, soutěž o nejlepší štrůdl a hlavně tvář kampaně Karel Hynek (Na Stojáka).

Po provedených hydrogeologických průzkumech se na vytipovaném místě v blízkosti Domova Radost v Merklíně začne 3. října v 10:00 hloubit tzv. průzkumný vrt, který se v případě úspěchu během několika dní rozšíří na řádnou studnu. Základní kopnutí se neobejde bez požehnání pastorky Českobratrské církve evangelické a provede jej tvář kampaně H2Óda na Radost – stand up komik Karel Hynek za přítomnosti médií.   

Právě v den započetí vrtných prací se ve 14:00 otevřou dveře tohoto speciálního zařízení široké veřejnosti, médiím, ale i rodinám klientů. Ti všichni se mohou těšit na „štrůdlování“ a zajímavý doprovodný program, při kterém se seznámí s videi, internetovou prezentací a kampaní H2Óda na Radost. Program letošního dne otevřených dveří v Domově Radost přibližuje jeho vedoucí Irena Krobová: "V tomto roce jsme si pro návštěvníky, kteří projdou otevřenými dveřmi Radosti, připravili hudební program, prezentaci kampaně H2Óda na Radost a netradiční ukázku "canistance." Novinkou je i soutěž o nejlahodnější štrúdl na Radosti. Do této soutěže o ceny se může přihlásit kdokoli tím, že svůj štrúdl donese v pátek 3. října od 14:00 do 16:30 na Domov Radost. Zde následně speciální porota vybere ten nejlahodnější a jeho tvůrce se může těšit na hodnotnou cenu."

Případní zájemci o podporu Domova Radost, naleznou veškeré informace i možnosti, jak přispět na www.h2odanaradost.cz a další informace o zařízení na www.diakoniezapad.cz.   

V neděli 5. 10. 2014 se ve sportovním areálu TJ Zruč od 10:00 do 16:00 uskuteční zajímavý fotbalový turnaj, který má svým výtěžkem podpořit sbírku H2Óda na Radost (vice na www.h2odanaradost.cz), tedy snahu o získání finančních prostředků na vybudování nového vodního zdroje pro Domov Radost, kde Diakonie Západ pečuje o 34 lidí s nízkofunkčním autismem a mentálním postižením.

Turnaje se mimo „FK Radost“ Diakonie Západ, jehož nehrajícím kapitánem bude stand up komik Karel Hynek, tvář a patron kampaně, složený z kreativního týmu kampaně a zaměstnanců Diakonie Západ, zúčastní i tým internacionálů v čele s fotbalovou legendou Antonínem Panenkou a dalšími hvězdami českého fotbalu jako Karel Dobiáš a Zdeněk Koukal. Chybět nebude ani tým rádia Kiss Proton složený ze známých moderátorů. Další mužstva budou tvořena firmami, které se rozhodly podpořit dobrou věc.

Mimo vlastní turnaj se návštěvníci mohou těšit na výstavu luxusní vozů, jízdy na motokárách a děti navíc i na malování obličejů a modelování balónků atd. Občerstvení bude zajištěno.

Vstupné na akci bude 30 Kč, přičemž ženy a děti budou mít vstup zdarma, navíc vstupenky budou slosovatelné a při slavnostním vyhlášení budou předány i hodnotné fotbalové ceny jako dres FC Viktoria Plzeň s podpisy všech hráčů apod. „Výtěžek ze vstupného poputuje společně s částkou, kterou získáme z prodeje půllitrových PET lahví s H2Ódou pro Radost v hodnotě 30 Kč návštěvníkům akce, na vybudování vodního zdroje v Domově Radost Merklín,“ doplňuje Libor Janíček, manažer kampaně a Úseku vnějších vztahů Diakonie Západ.

Libor Janíček

 

Klíčová slova: