Víte jak pomoci? …aneb nabídka sociálních služeb v Pardubicích

Interaktivní setkání poskytovatelů sociálních služeb se uskuteční v úterý 21. října mezi 9. a 15. hodinou v prostorách Integračního centra Kosatec ve Sladkovského ulici.

Akce se zúčastní 19 poskytovatelů sociálních služeb, kteří představí svoji službu a nabídku konkrétních činností, které mohou pomoci osobám se zdravotním postižením.

Návštěvníci získají přehled o specifikách jednotlivých druhů postižení, o konkrétních možnostech podpory osob se zdravotním postižením s uceleným přehledem o službách, které mohou využít pacienti po propuštění z nemocnic či po odchodu z ambulancí, jistotu v poradenství osobám se zdravotním postižením v jejich každodenním životě a  při překonávání komplikací způsobených handicapem.

Součástí setkání je prohlídka Integračního centra Kosatec a ukázky zážitků ze života osob se zdravotním postižením.

Na akci zvou: TyfloCentrum Pardubice, o.p.s., Středisko rané péče v Pardubicích o.p.s. a Česká abilympijská asociace, o. s.

Místo konání: Integrační centrum Kosatec, Sladkovského 2824, 530 02 Pardubice

Tel.: 466 052 052, e-mail: info@caacz.cz

Parkování: Parkovací dům Karlovina, Karla IV. 2749

 

Zúčastněné organizace:

APOLENKA - Sdružení občanů pro pomoc zdravotně postiženým; Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s.; Centrum pro zdravotně postižené a seniory Pardubického kraje, o.p.s.; Denní centrum Most do života; Domov pod Kuňkou; Česká abilympijská asociace, o.s.; Český klub nedoslýchavých HELP - Sluchové poradenství Pardubice; KŘIŽOVATKA handicap centrum, o.p.s.; LENTILKA - Dětské rehabilitační centrum Pardubice; MIREA denní stacionář, o.p.s.; Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Oblastní charita Pardubice; POMOCNÍK v akci o.p.s.; Rodinné Integrační Centrum o.s.; Středisko rané péče v Pardubicích o.p.s.; TyfloCentrum Pardubice, o.p.s.; Tyfloservis, o.p.s. Pardubice; Univerzita Pardubice; Základní a praktická škola SVÍTÁNÍ.

 

Filip Novotný

 

Klíčová slova: