Proutek rozšiřuje počet míst v chráněném bydlení

Nabízí volná místa jak v bytech v Jindřichově Hradci, tak i na statku v Plasné.

Občanské sdružení Proutek pomáhá lidem s postižením žít plnohodnotný život uprostřed běžné společnosti.

Právě teď Proutek nabízí volné místo v sociální službě „chráněné bydlení“. Nabízí volná místa jak v bytech v Jindřichově Hradci, tak i na statku v Plasné:

  • život na statku v Plasné přináší klientům chráněného bydlení možnost si užívat klidu venkova, možnost starat se o zvířata (kočky, ovce), možnost procházek do okolní přírody. Obchody, služby, úřady a kulturních akce jsou dostupné tak jako z běžné vesnice – k cestám samozřejmě můžeme poskytnout asistenci – je-li to potřeba.
  • život v bytě v Jindřichově Hradci klientům dává možnost využívat všech nabídek okresního města – úřady, obchody, služby, kultura, které jsou nadosah… Zároveň také více ruchu a kontaktů s lidmi z okolí bytu a domu.

 

Rozsah podpory v chráněných bydleních Proutku je sjednáván pro každého klienta individuálně na základě jeho potřeb a dohody s pracovníky.

Proutek provozuje také chráněnou dílnu, kde se lidé s mentálním postižením mohou ucházet o zaměstnání.

Pracovníci Proutku jsou přesvědčeni, že lidé s mentálním postižením mají právo dělat věci tak, jak chtějí. Mohou se pohybovat tam, kde chtějí. Mohou dělat i divné a špatné věci a nést za své chování přirozené následky. Mají právo zažívat normální přístup od všech ostatních. Mají mít možnost být užiteční.

K tomu, aby takto mohli lidé s mentálním postižením žít, potřebují individuální podporu v tom, co sami nedokážou, kterou jim poskytuje náš tým pracovníků.

Máte mentální postižení a chcete žít normální a svobodný život?

Znáte někoho, kdo má mentální postižení a rád by měl k sobě někoho, kdo mu poradí s tím, v čem si sám není jistý?

Chcete o této nabídce vědět více?

Pokud ano, ozvěte se Zuzaně Markové na tel. č. 775 020 950 nebo na e-mail zuzana@proutek.cz a ona s Vámi probere všechny Vaše dotazy, obavy a přání.

Pro více informací můžete navštívit stránku www.proutek.cz. V sekci „Ke stažení“ naleznete také žádost o přijetí do chráněného bydlení.

Klíčová slova: