Pozvánka: Důstojnost a autonomie ve stáří

Datum: 
Pondělí, 9. Únor 2015 -
17:00 - 19:00
Místo konání akce: 
v Diakonické akademii s.r.o., Belgická 22/374 (1. patro), Praha 2
Stručný popis: 

Institut důstojného stárnutí Diakonie ČCE ve spolupráci s Diakonickou akademií s.r.o. Vás srdečně zve na přednášku předního švýcarského gerontologa Heinze Rüeggera "Důstojnost a autonomie ve stáří", která se koná v pondělí dne 9. února 2015 od 17.00 v Diakonické akademii s.r.o., Belgická 22/374 (1. patro), Praha 2.

Podrobný popis: 

Dr. Heinz Rüegger, MAE studoval teologii, aplikovanou etiku a gerontologii. Dlouhá léta se věnoval ekumenické problematice, nejprve jako asistent na Evangelickém ekumenickém pracovišti ve švýcarském Bernu, později jako pracovník Švýcarského evangelického církevního svazu. Dalším významným okruhem jeho činnosti je diakonie. Vedl Školu pro diakonii a sborovou práci v Curychu a od roku 1999 do současnosti pracuje pro nadaci Diakoniewerk Neumünster. Zaměřuje se především na etické otázky spojené se stárnutím. Vypracoval gerontologickou koncepci „pro-agingu“, která ve vědomé opozici vůči převládajícím společenským tendencím přitakává procesu stárnutí se všemi jeho možnostmi a omezeními, podporuje převzetí odpovědnosti za vlastní stárnutí a usiluje o znovunalezení umění stárnout.

Během celé přednášky bude zajištěn překlad do českého jazyka.

Zájemce prosíme, aby potvrdili svou účast do pátku 6. února 2015 na e-mailovou adresu Institutu důstojného stárnutí: ids@diakonie.cz

Pořadatel: 
Institut důstojného stárnutí Diakonie ČCE ve spolupráci s Diakonickou akademií s.r.o.