Posledních 20 volných míst na konferenci INSPO

Už jen 20 zájemců se může přihlásit na konferenci INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 28. března v Kongresovém centru Praha. Poté bude pro naplnění kapacity registrace ukončena. Z dosavadních přihlášených se 55 procent již konference zúčastnilo a 28 procent dokonce více než třikrát. Také letošní program slibuje, že mezi třemi desítkami přednášek a dvaceti vystavovateli každý může najít pro sebe nějaké nadmíru užitečné informace, seznámit se s novinkami, které mu usnadní život. 

Právě se dokončuje sborník s příspěvky, v nichž přednášející podrobněji rozvedou svoje prezentace. Z textů je zřejmé, že účastníci se mají na co těšit. Kompletní program i s odkazem na registrační formulář je na http://inspo.cz/inspo-2015. 

"Na konfernci vždy hladově čekáme na nové informace, mnohdy jen zíráme s otevřenou pusou. Díky přítomnosti na INSPO  jsem založila již tři neziskovky nám potřebným, kteří jsme neměli zaměstnání, a dalším neziskovkám pomáhám metodicky," napsala Lenka Zimmermannová, která vynechala konferenci jen jednou nuceně, když krátce předtím málem uhořela v autě. Letos se samozřejmě přihlásila s celou skupinou libereckých vozíčkářů mezi prvními. 

Více než v jiných letech jsou mezi přihlášenými zastoupeni účastníci se zrakovým postižením. Program, který pro ně v odpolední sekci sestavil Radek Pavlíček, je určitě nezklame. A ti, kteří mají zbytky zraku, s nimiž ale nedohlédnou na plátno, budou moci použít ke sledování prezentací tablety. Ještě více zájemců o zapůjčení tabletů je mezi účastníky se sluchovým postižením, kteří na tabletech budou sledovat simultánní přepis. 

Součástí příprav na konferenci je také výroba nádherné skleněné Ceny Nadace Vodafone Rafael, na níž už přibude jen název vítězné organizace, která za využití ICT  inovace pro důstojnější život lidí se zdravotním postižením dostane na konferenci navíc 300 0000 korun. 

 

Klíčová slova: