Národní cena sociálních služeb – Pečovatel/ka roku 2015

Návrhy na ocenění mimořádně kvalitně pracujících, obětavých a zodpovědných pracovníků a pracovnic sociálních služeb mohou zasílat jejich rodiny a přátelé, uživatelé služeb, spolupracovníci či vedoucí, a to od 1. června do 30. září.

Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky (APSS ČR) a Diakonie Českobratrské církve evangelické (Diakonie ČCE) vyhlašují 3. ročník ocenění Národní cena sociálních služeb – Pečovatel/ka roku 2015, ocenění sociálních pracovníků a pracovníků ze všech oblastí sociálních služeb.

 

„Udělením Národní ceny sociálních služeb – Pečovatelky roku chceme upozornit na poslání a hlavně zásluhy těchto pracovníků, vyjádřit jim vděčnost a obdiv a motivovat je k další práci pro ty nejpotřebnější,“ uvádí prezident APSS ČR Jiří Horecký a Petr Haška, ředitel Diakonie ČCE dodává, že „Udělení Národní ceny sociálních služeb – Pečovatelky roku má svůj veliký důvod a význam zejména pro vyzdvižení a připomenutí této veřejností opomíjené profese.“

 

Oceněni budou účastníci ve třech kategoriích: Pracovník v sociálních službách – pečovatel/ka (v terénních, ambulantních a pobytových službách); Sociální pracovník a Manažer sociálních služeb. Návrhy na ocenění mimořádně kvalitně pracujících, obětavých a zodpovědných pracovníků a pracovnic sociálních služeb mohou zasílat jejich rodiny a přátelé, uživatelé služeb, spolupracovníci či vedoucí, a to od 1. června do 30. září. Hodnotící komise je složena z odborníků v oblasti sociálních služeb, ale o svém vítězi mohou rozhodnout i jednotlivci hlasováním na webových stránkách soutěže www.apsscr.cz/narodni-cena/ v rámci kategorie Cena veřejnosti.

 

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen, které bude moderovat Marie Retková, proběhne 10. 11. 2015 na Novoměstské radnici v Praze, kde se sejdou všichni nominovaní pečující a sociální pracovníci a pracovnice sociálních služeb, jejich rodiny či kolegové z organizací a zvaní hosté (patronkou ceny je již tradičně herečka Hana Maciuchová). 

 

Veronika Hotová

Klíčová slova: