Mezi nebem a zemí

Benefiční představení ve Východočeském divadle v Pardubicích 14. září naváže na uvedení do provozu nové schodišťové plošiny. Ještě zbývají vstupenky. 

Pondělí 14. září bude významným dnem pro Východočeské divadlo v Pardubicích i pro vozíčkáře. V 18 hodin v něm bude slavnostně uvedena do provozu nová schodišťová plošina.

„Pomůcka zpřístupní lidem s omezenou pohyblivostí, hlavně vozíčkářům, 1. patro divadla. Po večerním představení se právě tam uskuteční společenské setkání, kterého se budou moci vůbec poprvé zúčastnit,“ informuje Radka Svatošová, krajská koordinátorka Národní rady osob se zdravotním postižením (NRZP).

U významné události bude přítomen Václav Krása – předseda NRZP, Václav Volejník – ředitel Hamzovy léčebny v Luži-Košumberku, pardubický primátor Martin Charvát či Jana Hanzlíková – náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí.

Hlavním magnetem pohodového večera však bude benefiční představení Mezi nebem a zemí, které začne v 19 hodin. Hru současné britské autorky Pam Valentine režíruje umělecká šéfka Horáckého divadla v Jihlavě Kateřina Dušková, v městě perníku už známá nápaditým zpracováním Dona Juana. Výtěžek ze vstupného bude rozdělen mezi neziskové organizace lidí s postižením.

Benefice plná vlídných duchů

Komu se na jaře líbil Víkend s Bohem v pardubickém ABC klubu, neměl by zaváhat ani teď.

„Představení Mezi nebem a zemí jsem už viděla a byl to pro mě výjimečný a krásný zážitek. Budete se smát i zamýšlet nad životem a určitě z divadla neodejdete zklamaní,“ shrnuje své dojmy Radka Svatošová.

Výstižný je oficiální slogan hry: Romantická komedie o soužití dvou světů, po které začnete vnímat vlídné duchy kolem sebe. Představení pořádá NRZP a osobně ho uvede Václav Krása.

Režisérka Kateřina Dušková považuje hru za „tak trochu kýč, ale krásný“. A tvrdí, že je plná světla, naděje a humoru. „Je to duchařská komedie o jednom velkém zázraku, kterou jsme postavili nejen na herecké akci, ale i na efektech,“ naznačuje své režijní pojetí.

Cena vstupenky se pohybuje v rozmezí od 200 Kč do 350 korun. Pokud nechcete představení Mezi nebem a zemí propásnout, neotálejte: v předprodeji zbývají poslední desítky lístků.

Dodejme, že Východočeské divadlo v Pardubicích je bezbariérové a v hledišti jsou vyhrazena místa pro vozíčkáře. Jejich průvodci mají vstup na představení zdarma.

Miloš Pelikán

 

Kde zakoupíte vstupenky

- Předprodej VČD (obchodní oddělení – obchod přes ulici za divadlem)
U Divadla 50, 531 62 Pardubice
telefon: 466 616 432 nebo 466 616 402, e-mail: obchod@vcd.cz nebo kralova@vcd.cz

- Turistické informační centrum (pod Zelenou bránou)
nám. Republiky 1, 530 00 Pardubice
telefon: 466 768 390 nebo 775 068 390, e-mail: region@ipardubice.cz z nebo www.ipardubice.cz

- Prodejní místa sítě Ticketportal

 

Klíčová slova: