Pozvánka České asociace paraplegiků CZEPA

Na valnou hromadu 14. listopadu 2015 v Praze.

Vážené členky, vážení členové,

dovolte, abych Vás pozval 14. listopadu 2015 na Valnou hromadu České asociace paraplegiků – CZEPA.

Valná hromada se bude konat v sobotu 14. listopadu 2015 od 16.00 hod. v Praze v prostorách Slévárny LaFabrika/Přístavní 22, Praha 7.

Valná hromada se koná opět po čtyřech letech a je svolána především za účelem změn stanov, které jsou vyžadovány novou právní úpravou podoby neziskových organizací. Předsednictvo CZEPA navrhuje valné hromadě, aby byla CZEPA zapsaný spolek (dříve občanské sdružení) a navrhuje tyto změny stanov: 

  1. Nové složení předsednictva - 4 členové předsednictva budou voleni (z toho alespoň 75% po poranění míchy), 3 členové předsednictva budou jmenováni. Celkový počet členů zůstává 7 osob, z toho musí být 4 členové po poranění míchy.
  2. Členové, kteří nebudou mít uhrazené členské příspěvky – nebudou vyřazeni z členské databáze, ztratí však nárok na členské výhody a možnost hlasovacího práva při volbách a hlasování na valné hromadě.
  3. Možnost elektronického hlasování voleb členů předsednictva – volby budou ošetřeny tak, aby každý člen mohl hlasovat pouze jednou (unikátní kód, zápis logů, které je možné archivovat) – CZEPA bude průkopníkem tohoto způsobu hlasování v českém neziskovém sektoru, chceme tím vyjít vstříc naší členské základně, tak aby byla účast u voleb co nejdostupnější pro každého.
  4. Předsednictvo se bude scházet minimálně 2x ročně.
  5. Revizní komise – bude tříčlenná a volená, nikoliv jmenována členskou základnou, podobně jako předsednictvo. Dříve byli jmenováni členové revizní komise přímo na valné hromadě, většinou z neúspěšných kandidátů do předsednictva. 

 

Omlouváme se, ale znění nových stanov konzultujeme s právníkem a budou vám zaslány v co nejbližší době, chceme předejít zbytečným nesrovnalostem s novou legislativou.

Upozorňujeme, že hlasovací právo na valné hromadě má pouze člen, který má zaplaceny členské příspěvky, i za rok 2015. Nemůžete-li se valné hromady zúčastnit, můžete pověřit jiného člena CZEPA na základě plné moci, viz. příloha.

 

Samotné volby členů předsednictva a revizní komise proběhnou na základě změn stanov a to formou elektronickou, ale také písemnou na jaře 2016. Již nyní můžete zvažovat svou kandidaturu do těchto volených funkcí.

Pokud budete mít jakékoliv dotazy k navrhovaným změnám, neváhejte mne kontaktovat na emailu: lukes@czepa.cz.

 

David Lukeš

jednatel České asociace paraplegiků - CZEPA

 

Klíčová slova: