Další auta bez bariér vyjedou do ulic

V rámci společného projektu Konta Bariéry a Globus ČR „Auta bez bariér“ byla v pondělí 2. listopadu v Jindřichově Hradci slavnostně předána dvě velkoprostorová auta organizacím, které se denně starají o lidi s handicapem.

Auta jim pomohou řešit těžkou situaci s dopravou jejich klientů, kteří potřebují k lékaři, na úřady či do školy a sami takovou možnost nemají. Od roku 2002, kdy Auta bez bariér poprvé vyrazila do ulic, jich jezdí po celé České republice již čtyřicet čtyři!

V pondělí 2. listopadu předali zástupci Konta Bariéry a Globus ČR dva velkoprostorové vozy Ford Tourneo Custom. Byly pořízeny díky projektu Auta bez bariér, který je financován z prodeje nákupních tašek v hypermarketech Globus, a to 1 Kč z každého prodaného kusu. „Moc náš těší, že jsme mohli předat již 43. a 44. auto, které přispěje k lepšímu životu lidí s handicapem.  Organizace, které těmto lidem poskytují služby, jsou díky těmto autům soběstačnější,“ říká Pavla Hobíková, vedoucí oddělení externí komunikace Globus ČR.

Vozy byly slavnostně předány v prostorách jindřichohradeckého Chráněného bydlení Okénko, které provozuje Občanské sdružení Okna - jedna z organizací, které bude velkoprostorové auto pomáhat. V Jindřichově Hradci poskytuje lidem s postižením práci v chráněné dílně a úspěšná je i prodejní galerie. Druhé auto získalo 1. Centrum zdravotně postižených jižních Čech, o.s.  Zabývá se sociálními, kulturními a sportovními aktivitami pro lidi se zdravotním s různými typy postižení.

„Doprava pro lidi s handicapem představuje velký problém. Konto Bariéry ho dlouhodobě řeší ve spolupráci se společností Globus. A především díky jejím zákazníkům se můžeme pochlubit, že jsme takto účinně pomohli už desítkám organizací po celé republice. Opravdu není lehké dostat se k lékaři, na úřad či na obyčejný nákup,“ vysvětluje Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry. 

Kristina Jakubcová

Klíčová slova: