Advent na trůnech už počtvrté

Hostem tanečníků na kolech, a zároveň průvodcem koncertu, který pořádá taneční soubor Bílá holubice 6. prosince v Ostravě, bude už podruhé Jarek Nohavica.

Letošní rok je pro taneční soubor Bílá holubice skutečně náročný – kromě tradičního účinkování na festivalech, odborných seminářích a workshopech, nastudovali handicapovaní tanečníci strhující celovečerní představení Cirkus, které hrají na prknech Divadla loutek Ostrava. „Pro soubor je ovšem vrcholem sezóny tradiční Advent na trůnech, který se letos bude konat už počtvrté,“ říká předsedkyně spolku Bílá holubice, Ivana Martáková.

 

Koncert s podtitulem Holubica a Nohavica pořádá Bílá holubice na svátek Svatého Mikuláše  6. prosince. Hostem tanečníků na kolech, a zároveň průvodcem koncertu, bude už podruhé ostravský bard Jarek Nohavica. Speciálním hostem koncertu bude dlouholetý spoluhráč Jarka Nohavicy, akordeonista Robert Kusmierski.

 

 „Koncert je koncipován jako společné vystoupení handicapovaných a zdravých umělců, která dohromady vytvářejí harmonický celek“, přibližuje dramaturgii koncertu Ivana Martáková.

 

 „Letos navíc přicházíme s novinkou,“ pokračuje předsedkyně. „Na minulých koncertech se nás diváci ptali, zda by mohli přispět našemu sdružení prostřednictvím mobilních aplikací. Letos poprvé tedy bude možné přispět prostřednictvím dárcovské DMS.“ Zajímavostí je, že dárci budou moci přispět nejen v průběhu koncertu, ale rovněž po dobu následujících 12 měsíců.

 

Dárcovskou SMS ve tvaru DMS HOLUBICE je možno zasílat ode dneška na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30,- Kč, spolek Bílá holubice obdrží 28,50 Kč. Prostřednictvím DMS bude také možno přispívat pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku zasláním SMS ve tvaru DMS ROK HOLUBICE. Cena jedné DMS je rovněž 30,- Kč, po dobu jednoho roku bude tato částka každý měsíc automaticky odečtena. 

Informace o projektu jsou veřejně přístupné na webu www.darcovskasms.cz a www.darujspravne.cz. Službu DMS provozuje Fórum dárců, technicky zajišťuje ATS Praha.

Projekt 4. Advent na trůnech podpořil Krajský úřad Moravskoslezského kraje, Statutární město Ostrava, Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz, společnost ČEPRO, a.s. a společnost Vítkovické slévárny.

Začátek koncertu, který hostí Dům kultury města Ostravy, je v 19.00 hodin. Vstupenky v hodnotě 450,- a 550,- Kč je možno zakoupit v předprodeji Domu kultury města Ostravy a Informačních centrech města Ostravy.  

Xenie Kaduchová

Klíčová slova: