Safelabs zve k diskusi

O problémech při používání počítače a internetu u lidí s mentálním postižením a o jejich řešení.

V září 2015 jsme se zapojili do realizace nového projektu Safelabs. Hlavním koordinátorem celého projektu je organizace PSOUU z Polska („Polskie Stowarzyszenie na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym“). Do projektu je zapojeno Centrum sociální inovace z Lotyšska („Socialas Inovacijas Centrs“), Polytechnický institut De Santarem (Instituto Politecnico De Santarem) z Portugalska a SPMP ČR.

Projekt se zaměřuje na podporu učitelů, sociálních pracovníků a lidí s mentálním postižením v oblasti bezpečného používání počítačů a internetu, především sociálních sítí jako jsou např. facebook, twitter, internetové seznamky atd.

V rámci projektu vznikne mnoho zajímavých výstupů. Jedním z nich je seznam potencionální problémů při používání počítače a internetu u lidí s mentálním postižením a jejich řešení. Dále pak Certifikát bezpečné učebny nebo příručka o bezpečné práci s počítačem a internetem.

Současně budou rozvíjeny diskuze na sociálních sítích Facebook a (nebo) Twitter. První otázky rozvíjející diskuzi na sociálních sítích by se měly objevit do 11.1.2016. Rádi bychom Vás přizvali k naší diskuzi.

V České republice bude probíhat na tomto odkazu.

Projekt Safelabs je dvouletý a je financován programem Erasmus + KA2 Vzdělávání dospělých, Strategická partnerství.

Více informací o projektu se můžete dozvědět na www.spmpcr.cz

Pavlína Mroczkowská

Klíčová slova: