Pozvánka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK

Informace o studiu oboru Aplikovaná tělesná výchova a sport osob se specifickými potřebami budou poskytovány o dni otevřených dveří 22. ledna 2016.

A to od 13.30 do 14.15 hod. v posluchárně P2 ve 3. patře.

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE

  • prestižní univerzita založená Karlem IV. v roce 1348
  • největší, nejznámější a nejlépe mezinárodně hodnocená česká univerzita s výbornými vědeckými výsledky (řadí se mezi 100 nejlepších evropských univerzit)
  • spolupráce s univerzitami po celém světě, podpora mezinárodní mobility studentů i akademických pracovníků

FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU

  • jedna z nejmladších fakult UK (její součástí od r. 1959)
  • vychovává a vzdělává odborníky pro potřeby tělovýchovné, sportovní, rekreační a rehabilitační praxe (obory Tělesná výchova a sport, Fyzioterapie, Ortotik-Protetik a Management tělesné výchovy a sportu)
  • je garantem licenční praxe (kvalifikace trenérů různé úrovně)
  • aktivně spolupracuje s mnoha zahraničními univerzitami

Více informací o škole lze získat na www.ftvs.cuni.cz

Vedoucí studijního oddělení:  Mgr. Markéta Zeithammerová +420 220 172 075

email: zeithammerova@ftvs.cuni.cz

 

Termín podání přihlášky: do 29. 2. 2016

Aplikovaná tělesná výchova a sport osob se specifickými potřebami

 Ve školním roce 2016/2017 fakulta vypisuje přijímací řízení pouze do prezenční formy bakalářského studia.

Studiem oboru Aplikovaná tělesná výchova a sport osob se specifickými potřebami získávají jeho absolventi vysokoškolskou kvalifikaci a kompetence v oblasti tělesné výchovy, sportu a dalších aplikovaných pohybových aktivit provozovaných v tělovýchovných a speciálně výchovných zařízeních, centrech volného času, sportovních svazech a federacích i občanských sdruženích specializujících se na práci s osobami se specifickými potřebami. Absolvent magisterského studia se stává se odborníkem, učitelem, trenérem a metodikem s kvalifikací pro oblast aplikovaných pohybových aktivit. Absolventům je umožněno pokračovat v postgraduálním studiu.

Studium je vhodné i pro osoby se specifickými potřebami. Přijímací zkoušky a průběh studia budou upraveny podle charakteru specifických potřeb uchazečů.

Další možnosti při studiu:

  • možnost získání trenérských licencí a instruktorských osvědčení (např. možnost získání certifikátu v oblasti sportovní masáže)
  • ubytování a stravování přímo v budově fakulty
  • zvýhodněné ceny sportovišť v areálu FTVS (posilovna, kurty aj.) i rekreačních středisek
  • možnosti stáží na partnerských zahraničních univerzitách
  • zvýhodněné ceny vybraných kurzů celoživo tního vzdělávání

Studenti se specifickými potřebami

  • Studenti mají nárok na modifikaci přijímacího řízení, studijních podmínek a kontrol studia s ohledem na jejich individuální studijní potřeby. Dále jsou jim v průběhu studia poskytovány klíčové podpůrné služby (např. asistence při studiu, digitalizace studijních materiálů, tlumočnické, přepisovatelské a zapisovatelské služby, informační a poradenské služby). Více informací lze nalézt na stránkách Informačního, poradenského a sociálního centra RUK http://www.cuni.cz/UK-60.html
  • Kontaktní osobou pro studenty a zájemce o studium se specifickými potřebami na UK FTVS je: Mgr. Eva Prokešová, Ph.D.,  eprokesova@ftvs.cuni.cz, + 420 220 172 142

Informace pro studenty oboru APTVS OSP jsou průběžně zveřejňovány na blogu apaftvs.blog.cz. Lze tam najít zprávy o zajímavých aktivitách v oblasti aplikovaných pohybových aktivit (APA) jako například o přednáškách, seminářích, hospitacích, sportovních událostech, nabídkách brigád či dobrovolnických stážích.

Klíčová slova: