Akreditovaný kurz "Azylové domy. Přehled základní problematiky specifické sociální služby"

Datum: 
Úterý, 16. Únor 2016 -
9:00 - 17:30
Místo konání akce: 
Brno, Administrativní a školící centrum
Stručný popis: 

Kurz se zaměřuje na sociální službu azylový dům, spadající do skupiny služeb sociální prevence. Je určen nejen pro pracovníky této sociální služby, ale i další pracovníky v systému sociálních služeb, kteří pro výkon své práce potřebují hlouběji proniknout do poskytování tohoto druhu služby. Kurz bude zaměřen na zásadní oblasti poskytování služby, a to na oblast jednání se zájemcem, odmítnutí zájemce o poskytování sociální služby, individuální plánování průběhu poskytování sociální služby a vedení záznamů, uzavření smlouvy o poskytování sociální služby, stížnosti na kvalitu a způsob poskytování sociální služby, včetně nouzových a havarijních situací. Obsah kurzu v rámci akreditace bude přizpůsoben v co nejvyšší možné míře potřebám účastníků kurzu definovaným účastníky v úvodu kurzu. 

Přednáší renomovaný lektor Mgr. Petr Mach.

Cena kurzu je 1750,- Kč.

Účastníci obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

Občerstvení je samozřejmostí.

Více o naší společnosti, kontakty a přihlášky na kurzy najdete na http://www.ibb.cz/

Podrobný popis: 

Program kurzu:
1. Úvod
2. Právní normy – legislativa

  • Právní úprava systému sociálních služeb se zaměřením na sociální službu azylové domy, aplikace základních zásad zákona o sociálních službách na sociální službu azylové domy.

3. Jednání se zájemcem o poskytování sociální služby

  • Způsoby jednání se zájemcem o poskytování sociální služby azylového domu, možných překážkách při jednání se zájemcem, o prostupnosti služeb určených pro osoby bez přístřeší a způsoby odmítnutí.

4. Náležitosti smlouvy o poskytování sociální služby, její uzavírání a úhrada za poskytování sociální služby.

  • Smlouvy o poskytování sociální služby. Náležitosti smlouvy o poskytování sociální služby azylový dům. Způsoby uzavření smlouvy o poskytování sociální služby

5. Úhrada za poskytování sociální služby
6. Individuální plánování průběhu poskytování sociální služby a ukončení jejího poskytování

  • Individuální plánování průběhu poskytování sociální služby v azylovém domě, možné způsoby vedení individuálních záznamů, napojení individuálního plánování na jednání se zájemcem o poskytování sociální služby.
  • Vedení záznamů o hodnocení, včetně předání informací ukončení poskytování sociální služby/plánování.

7. Stížnosti na kvalitu a způsob poskytování sociální služby, nouzové a havarijní situace

  • Rozsah povinností v oblasti stížností na kvalitu nebo způsobu poskytování sociální služby, případně možné způsoby naplnění, včetně možných nouzových a havarijních situací, které mohou v azylovém domě nastat.

8. Workshop

  • Workshop zaměřený na práci ve skupinách v rámci zadání, které bude reflektovat témata kurzu. Účastníci si budou moci vybrat dle zájmu z vícero workshopů.
Pořadatel: 
Institut Bernarda Bolzana v.o.s. , Malátova 395/13 150 00 Praha 5