Smysluplné vedení osobní dokumentace v sociálních službách a kompetence klíčového pracovníka

Datum: 
Úterý, 9. Únor 2016 - 9:00
Místo konání akce: 
Školicí středisko Marianeum
Stručný popis: 

Charita Česká republika nabízí akreditovaný kurz pod vedením zkušené inspektorky, Mgr. Ivy Kuchyňkové. Získáte povědomí o tom, jaké kompetence a odpovědnost náleží klíčovému pracovníkovi a jak má vypadat smysluplná osobní dokumentace v sociálních službách.

 

Podrobný popis: 

Pro účastníky budou prezentovány podklady pro revizi nastavených pravidel a postupů jednání se zájemcem, také podklady pro uzavírání smluv a individuální plánování ve službě. Bude prezentována praktická zkušenost a příklady dobré praxe, jak příslušnou dokumentaci přehledně, flexibilně a smysluplně vést.

Seznámíte se s tím, co do osobní dokumentace patří,  co naopak nepatří a jaké bývají nejčastější nedostatky a chyby při jejím vedení. V neposlední řadě s vedením dokumentace a s ní souvisejících standardů vůbec, tak abyste pochopil/a jejich přínos pro klienty a pro svou práci. Dle vyhlášky se jedná především o naplňování standardu číslo 4: Smlouva o poskytování sociální služby, číslo 5: Individuální plánování průběhu sociální služby a standardu číslo 6: Dokumentace o poskytování sociální služby. Ty však úzce souvisí i s dalšími standardy, které se budou s kurzem v příslušných kontextech prolínat (např. Standardy 2, 3, 9,12, 15). 

Další termíny tohoto kurzu a také jiné kurzy naleznete na: http://www.marianeum.cz/kurzy/ či v přiložených Máchovinách.

Pořadatel: 
Charita ČR: lucie.benesova@charita.cz