NOVINKA - KURZ: Specifika a možnosti práce se stárnoucí populací - PRAHA

Datum: 
Čtvrtek, 7. Duben 2016 -
9:00 - 16:30
Místo konání akce: 
PRAHA
Stručný popis: 

 

PRAHA  ● 7.4.2016 ● 9.00 - 16.30hod ● 1500kč ● 1 den, tzn.8hod

Specifika a možnosti práce se stárnoucí populací

Lektorka: Květoslava Zapletalová

Uzávěrka přihlášek- 25.3.2016

Č. akreditace MPSV: 2015/0954-PC/PP vydáváme certifikát o absolvování s celostátní platností

ON LINE PŘIHLÁŠKA

Více informací o kurzu

 

KURZ MŮŽEME ZA VYHODNĚJŠÍCH CENOVÝCH PODMÍNEK ŠKOLIT I U VÁS V ORGANIZACI.

NEVÁHEJTE NÁS KONTAKTOVAT !!!

Inforamce o organizaci:  ww.portus.cz/vzdelavani

Portus Praha, zú, kontakt: masopustova@portus.cz, tel: 773920998

 

ANOTACE KURZU – PŘÍNOS PRO ÚČASTNÍKY 

Každá populace stárne. Se seniory se setkáváme v osobním i profesním životě a sami jimi jednou budeme. Ne všichni senioři jsou nesoběstační a potřebují služby, spoustě z nich je poskytovaná neformální pomoc v jejich přirozeném prostředí, což je v souladu s koncepcí Národního akčního plánu podporujícího pozitivní stárnutí. Pro ty, kteří pomáhají a pečují doma, ale i pro dobrovolníky a profesionální pečovatele je určen tento kurz, kde se dozvědí základní informace o změnách, které doprovázejí stáří. Zaměříme se na to, které choroby mohou stáří doprovázet a k jakým psychickým změnám ve stáří dochází. Naučíme se rozpoznat hrozbu sociálního vyloučení u konkrétního seniora a pracovat s tím. Získáte ucelený přehled možností péče o seniory (domácí péče, stacionáře, domovy pro seniory, LDN), paliativní péče, včetně průniku sociálních a zdravotních služeb při zajištění pomoci.

 

Kurz je vhodný pro ty, kteří pracují v zařízeních poskytujících terénní, pobytové i ambulantní služby pro seniory, ale i pro laickou veřejnost.

 

Podrobný popis: 

 

PŘÍNOS PRO ÚČASTNÍKY  

Účastníci se budou lépe orientovat v prožívání různých situací seniora (nemoc, ztáta blízkých, ztráta soběstačnosti), budou vědět, jaká je přiměřená míra pomoci v jednotlivých obdobích života seniora, dozvědí se o možnostech diferencované pomoci (zásada subsidiarity) a v tomto směru budou moci poradit seniorům i blízkým osobám. Budou umět reagovat na projevy chorob, které se ve stáří nejčastěji vyskytují.

 

PROGRAM KURZU – ZÁKLADNÍ TÉMATA 

 demografické aspekty stárnutí, prognózy, rizika

 změny organismu ve stáří: psychické aspekty stárnutí, tělesné změny, zhoršená pohyblivost, zhoršení vnímání, sociální izolace  

 častá onemocnění ve stáří

 onemocnění (vyskytující se i v mladším věku) mají ve stáří vlastní specifika, např. diabetes mellitus, srdeční a respirační

  nemoci

 

Pořadatel: 
Portus Praha, zú, kontakt: masopustova@portus.cz, tel: 773920998