Puzzlemaniaci, pokoříte rekord?

Devátý ročník oblíbené soutěže ve skládání puzzle na čas se odehraje v sobotu 16. dubna v pražském Obchodním centru Letňany. Puzzlemánie nabízí kvalitní zábavu pro všechny generace a popáté se jí mohou účastnit i děti a dospělí se zdravotním znevýhodněním.

Mimo hlavní soutěže je připraven bohatý doprovodný program, nově rozšířený o mini-turnaje. Během dne proběhne sbírková akce ve prospěch dětí s handicapy z Komunitního centra Motýlek.

Ať jste malí nebo velcí, nebo dokonce už vychováváte (pra)vnoučata, vy všichni se můžete 16. dubna vydat do Obchodního centra Letňany, kde si užijete odpoledne plné skládání. V pořadí již deváté klání o nejrychleji složené puzzle je určeno pro děti a dospělé, a to i pro osoby se zdravotním postižením.

V hlavní soutěži je připraveno pět kategorií jednotlivců a jedna pro tříčlenné týmy, jež tvoří celé rodiny, skupiny dětí nebo přátel.

„Je potěšující, že tato akce opravdu pobaví jak nejmenší návštěvníky, tak i ty dříve narozené. V naší historii byly nejmladšímu soutěžícímu 2 roky a nejstaršímu 92 let. Rádi podporujeme projekty propojující generace a tady se nám navíc daří v hravé atmosféře setkávat i s dětmi a dospělými s nejrůznějším zdravotním znevýhodněním. Když vidíte děti s Downovým syndromem nebo autismem skládat, jejich nadšení a nasazení vás fascinuje. Zasluhují obdiv. A jejich obrovská radost při předávání výher je pro nás tou největší odměnou,“ říká Renata Nejtková, marketingová manažerka pro obchodní centra Tesco.

„Kromě hlavní soutěže čeká návštěvníky zábavný doprovodný program, který letos rozšíříme o mini-turnaje, aby si mohli zaskládat i ti, co se na hlavní soutěž necítí nebo přijdou až po odehrání své věkové kategorie. Tím zvýšíme šanci, že se objeví nový rekordman, jenž překoná 15letou slečnu z roku 2014 ve skládání 54dílkového puzzle. Ta zapsala neuvěřitelný čas 2:08,“ dodává Renata Nejtková.

Letos se mohou účastníci navíc těšit na setkání a autogramiádu se známými televizními tvářemi.

Zároveň v tento den proběhne sbírková akce ve prospěch dětí s handicapy z Komunitního centra Motýlek v Praze 9, jehož činnost Obchodní centrum Letňany podporuje od roku 2012.

„Za 50 Kč si budou moci návštěvníci koupit motýlka, ručně malovaného barvami na sklo. Z výtěžku budeme financovat program Školička, který je určen dětem pocházejícím z nedostatečně podnětného rodinného prostředí. Rodičům pomáháme překonat náročnou životní situaci tak, aby děti mohly ve svých rodinách zůstat nebo se do nich navrátit. Děkujeme laskavým dárcům a všem partnerům za podporu jedinečné akce, pro naše děti tento veřejně prožitý úspěch hodně znamená a posiluje jejich sebevědomí,“ doplňuje Hana Urbanová, ředitelka Motýlku.

9. Puzzlemánie:

Kdy: 16. dubna 2016 od 12 hodin

Kde: Obchodní centrum Letňany, Veselská 663, Praha 9

Vstupné: zdarma

Více informací: www.puzzlemanie.com a www.ocletnany.cz

Pořádají: Komunitní centrum Motýlek, agentura Bezva párty a Obchodní centrum Letňany

Klíčová slova: