Fenix roztáhne křídla

Pětice špičkových expertů nabídla svoje know-how brněnské organizaci ParaCENTRUM Fenix. Zaměří se na strategii a financování organizace, na oblast lidských zdrojů a marketing.

Během dvou let pomohou profesionalizovat zaměstnance, navýšit odbornou kapacitu a udržet schopnost nabízet komplexní služby i dalším, novým klientům.

Ve čtvrtek 1. září začal projekt „Fenix roztáhne křídla“, který je realizován za podpory Evropských fondů. Předmětem inovačního procesu je nezisková organizace ParaCENTRUM Fenix - jediná organizace na Moravě, která pomáhá cíleně lidem ochrnutým po poškození míchy přizpůsobit se nové životní situaci a získat předpoklady ke společenskému a pracovnímu uplatnění.

Tým expertů bude usilovat, aby výsledkem projektu byla jasně definovaná strategie organizace, na které budou participovat všichni klíčoví zaměstnanci. Za cíl si také kladou pomoci vypracovat finanční plán a fundraisingovou strategii, aby došlo v roce 2018 k navýšení počtu donátorů ze soukromých zdrojů o 30% a finančních prostředků o 10%. Nastaví strategii efektivního využívaní lidských zdrojů, řízení rizik a ucelenou propagační strategii.

„Díky těmto koncepčním změnám předpokládáme i zvýšení stability týmu. Všechny změny povedou k efektivnějšímu sociálnímu začleňování našich klientů“, dodává Mgr. Michal Odstrčil - ředitel ParaCENTRA Fenix.

Projekt reaguje na problémy zjištěné procesním auditem, které spočívají v nevhodně ukotvené organizační struktuře, v neefektivním využívání potenciálu získávání soukromých zdrojů, v nedostatku prostoru zaměstnanců pro jejich profesní růst a v absenci komunikační strategie.

Díky podpoře Evropského sociálního fondu a Ministerstva práce a sociálních věcí  bude získané navržené řešení inspirací pro jiné neziskové organizace a umožní udržet kvalitu a profesionalitu i pro jejich klienty.

Ivana Kovaříková

Klíčová slova: