Odborná konference "Krize na oddlužení nečeká" 1.11. - 2. 11. 2016

Datum: 
Úterý, 1. Listopad 2016 - 8:30 - Středa, 2. Listopad 2016 - 14:00
Místo konání akce: 
Praha
Stručný popis: 

Ve dnech 1. - 2. listopadu 2016 se koná odborná konference „Krize na oddlužení nečeká“ pořádaná organizací REMEDIUM Praha o.p.s. a to v hotelu Olšanka v Praze 3 - Žižkově.

 

Podrobný popis: 

Předlužování občanů si jako nepřehlédnutelný fenomén posledních let spojujeme s chudobou, domácím násilím, závislostmi, psychickými nebo tělesnými onemocněními, bezdomovectvím, prostitucí či kriminalitou. 
Nezvládání dluhů může snadno přejít do krizové situace. A krizová situace může naopak člověka do dluhové pasti dostat. Pojďme se na toto téma podívat očima lidí s různými zkušenostmi i očima organizací využívajících různých metod. Sledujme přiměřené kroky v boji proti dluhům, hledejme cesty ven z krizí spojených s dluhy…. 

REMEDIUM Praha o.p.s. si letos připomíná 25 let od založení. Po celou tuto dobu vzděláváme pracovníky v pomáhajících profesích ve způsobech, jak pracovat s lidmi v krizi. Mimo to provozujeme občanskou poradnu a webový portál www.dluhovylabyrint.cz - internetové stránky o dluzích nejen pro dlužníky. Potkáváme se s pocity zmaru a bezvýchodnosti jak u našich klientů, tak u pomáhajících pracovníků, kteří ve své praxi pracují se zdravotně-sociálními následky krizových stavů v kontextu zadlužení a předlužení. Víme, že nelze zvítězit, ale zcela určitě lze pro boj s beznadějí využívat společných zkušeností, znalostí i energie z mezilidského kontaktu. 

Během konference "Krize na oddlužení nečeká" si společně budeme předávat své zkušenosti, sdílet zážitky, diskutovat odborná témata ve formě panelů, kulatých stolů či prezentací příspěvků. Paralelně poběží vždy několik workshopů na související témata, kterými reagujeme na poptávku předběžně přihlášených účastníků. 

 

Podrobný program konference naleznete zde: https://sites.google.com/site/krizenaoddluzenineceka/home/o-konferenci 

 

Konference se koná pod záštitou ministryně MPSV ČR Michaely Marksové.

Konference se koná pod záštitou náměstka primátorky MHMP Petra Dolínka.

Konference se koná pod záštitou zástupce starostky MČ P3 Davida Gregora.

 

Děkujeme Magistrátu Hlavního města Prahy, firmě ALBI a restauraci Maitrea za finanční a materiální podporu konference.

 

Pořadatel: 
www.remedium.cz